, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποκοιμήθηκαν!

china-eastern-airlines

Ένα επιβατικό αεροπλάνο της China Eastern Airlines, το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία προσέγγισης του αεροδρομίου του Γουχάν, στην κεντρική Κίνα, αναγκάστηκε να ματαιώσει την προσγείωσή του, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν… αποκοιμηθεί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 8ης Ιουλίου, με την έρευνα που διεξήχθη, για να διαπιστωθούν τα αίτια της αναβολής της προσγείωσης του αεροπλάνου, να καταλήγει στο ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου κοιμήθηκαν, κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, το πλήρωμα του αεροσκάφους έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσει με το αεροδρόμιο του Γουχάν, τόσο στα αγγλικά, όσο και στα κινέζικα, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Οι κυβερνήτες του αεροσκάφους αναγκάστηκαν να το «ανεβάσουν» και πάλι σε ύψος 900 μέτρων και να κάνουν κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο για 10 λεπτά, μέχρι να καταφέρουν να επικοινωνήσουν με τον πύργο ελέγχου, για να προσγειώσουν τελικά το αεροπλάνο.

Πάντως, δεν ήταν το μόνο ατυχές περιστατικό για τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς μέσα στον τελευταίο μήνα είδε δύο αεροσκάφη της να παρεκκλίνουν της πορείας τους, βγαίνοντας έξω από τους διαδρόμους προσγείωσης, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί ή άλλες συνέπειες

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.