, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ε. Λέκκας: «Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη ότι ήταν ο κύριος σεισμός»

seismografos
Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών σημειώθηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο περίπου στις 7.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χαλκιδικής.
Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. νοτιοδυτικά του οικισμού Πολύχρονο και 54 χλμ. νότια του Πολύγυρου.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν διπλός, καθώς είχε προηγηθεί και άλλη μια δόνηση νωρίτερα, περίπου 4 Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε ακόμη ότι ήταν ο κύριος σεισμός». Οι δονήσεις προέρχονται και οι δυο από τον ίδιο εστιακό χωρο και έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, επειδή το επίκεντρο βρίσκεται κοντά στη στεριά.
Σύμφωνα με τον κ.Λέκκα, πρόκειται για συνηθισμένες για τα δεδομένα της περιοχής δονήσεις, ενώ ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρές ζημιές σε κατασκευές

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.