, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φεύγοντας από την Κρήτη πήρε ως αναμνηστικό…κότες

590_326f8321a3d8719c3c12ea71a5ed2b14Ηρθε στην Κρήτη με το πολυτελέστατο ιδιωτικό του αεροσκάφος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ταξίδεψε στις κρητικές θάλασσες με την πολυτελή θαλαμηγό του, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ξόδεψε χιλιάδες ευρώ σε λουκούλεια γεύματα για εκείνον και την παρέα του. Φεύγοντας όμως από το νησί φαίνεται πως πήρε ένα πράγμα μαζί του ως αναμνηστικό δώρο…
Ο σεΐχης Mansour bin Zayed Al Nahyan και αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μαζί με τις δεκάδες αποσκευές του φόρτωσε και στο learjet του οχτώ …καφε κότες, πιθανότατα αλανιάρες. Τις οποίες είχαν τοποθετήσει σε τελάρα ανά δύο και τις έβαλαν στο αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε χθες το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με προορισμό το Αμπού Ντάμπι. Υπάλληλοι του αερολιμένα που έδωσαν τις πληροφορίες στην «Π» έτριβαν τα μάτια τους βλέποντας το ζωντανό φορτίο να εισέρχεται στο πολυτελές αεροπλάνο.
Ποιος είναι ο σεΐχης
Ο Mansour bin Zayed Al Nahyan ήρθε για λίγες ημέρες στην Κρήτη. Στις 20 Αυγούστου το αεροσκάφος που τον μετέφερε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και στη συνέχεια ο ίδιος έκανε tour με την πολυτελή θαλαμηγό του σε τουριστικά θέρετρα όπως η Ελούντα, τα Χανιά κοκ.
Το σκάφος του είναι το διάσημο TOPAZ το οποίο αποτελεί ιδιοκτήσία του σεΐχη Mansour bin Zayed Al Nahyan, μέλους της βασιλικής οικογένειας, αναπληρωτή πρωθυπουργού των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων και ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι.
Να σημειωθεί πως στην διάρκεια του μουντιάλ, την θαλαμηγό την είχε ενοικιάσει αποό τον σεΐχη ο Λεονάρντο ντι Κάπριο για την διαμονή του στην περίοδο των ποδοσφαιρικών αγώνων στην Βραζιλία.
Η θαλαμηγός TOPAZ μήκους 147 και πλάτους 22 μέτρων, ναυπηγήθηκε το 2012 με κόστος που ξεπέρασε τα 400.000.000 ευρώ.

enikos.gr

#Tags: Κρήτη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.