, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Των… Βορείων προαστίων Νο 10

χαράτσια-1-660x471

  • Εικασίες και θεωρίες – παντός είδους – για τον τύμβο της Αμφίπολης… Δεν είναι κακό, «να παίζει» το όνομα της Μακεδονίας στα ΜΜΕ Ελλάδας και εξωτερικού, έστω και έτσι… Όσο για τη μη επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου στην περιοχή, πολλά λέγονται, όπως πχ αφού το ΠΑΣΟΚ (βλ Γερουλάνο και Παπανδρέου) δεν ενέκρινε τη συνέχιση της αρχαιολογικής σκαπάνης, λόγω οικονομικής στενότητας,  τι να πάει να κάνει και να πει; Ίσως γι αυτό, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτή η σελίδα, δεν υπήρχε σχετική ανακοίνωση του συγκυβερνώντος κόμματος…
  • Ευτυχώς, ύστερα από Βρυξέλλες (έκτακτη σύνοδο ΕΕ / Δ. Αβραμόπουλος) και Παρίσι (συνάντηση με εκπροσώπους δανειστών για…  φοροελαφρύνσεις) ο πρωθυπουργός θα… προσγειωθεί (εντός  και  εκτός  εισαγωγικών) στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ (6 Σεπτεμβρίου). Έτσι θα έχει την ευκαιρία να συγκρίνει τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, το θέλει δεν το θέλει… Το πώς θα κινηθεί στη φετινή 79η διοργάνωση, διέρρευσε ήδη από το Μέγαρο Μαξίμου κι όπως μου είπε κομματικός παράγοντας της πόλης «κρατούν χαμηλά την μπάλα” λόγω ΕΝΦΙΑ και αποτελέσματα διαπραγμάτευσης, όμως το πρωτογενές πλεόνασμα 2,42 δισ. ευρώ που έχει υπολογιστεί για το πρώτο επτάμηνο του 2014 και τα αυξημένα φορολογικά έσοδα επιτρέπουν τη δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας» Αμήν…
  • Όμως ένας άλλος,  ο Π. Ψωμιάδης ακόμη “παίζει μπάλα” ! Δεν λέει να… «συνταξιοδοτηθεί» πολιτικά  – παρά τις ελπίδες και προσδοκίες  πολλών και παλιών… συντρόφων του –  συνεχίζοντας επαφές ακόμη και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς και δηλώσεις για όσα αφορούν στη Βουλή! Σε ανακοίνωση κάνει λόγο, για τη… σπουδή με την οποία επιχειρείται να περάσει το αντιρατσιστικό σημειώνοντας  με νόημα «Δεν αποκλείω, το νομοσχέδιο να ήρθε και αυτό έτοιμο από… ξένα κέντρα και απλά να μεταφράστηκε στα ελληνικά…»
  • Με καθυστέρηση μιας… θητείας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει πραγματικότητα την υπόσχεση του κυρ Γιάννη για  ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών δωρεάν ασύρματης δικτύωσης (Wi-Fi hotspots) σε 16 περιοχές, οι περισσότερες κεντρικά και ανατολικά! Το… έργο* ήταν να παραδοθεί την πρώτη θητεία της σημερινής διοίκησης, όπως θυμούνται οι Θεσσαλονικείς – αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ κε αντιδήμαρχε Χασδάι Καπόν! (*Tο έργο δεν είναι… ακριβώς του δήμου, αφού υλοποιείται από τις εταιρείες HCN και Hellas Online οι οποίες προσφέρουν… δωρεάν την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του , ύστερα από αποδοχή της σχετικής… δωρεάς από το δήμο!)
  • Έξαλλος ο περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας  Απ. Τζιτζικώστας, για την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στο ΤΑΙΠΕΔ τον υδροβιότοπο του «Ποταμού» Επανομής! Όπως… πόσταρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δυσκολεύεται να πιστέψει ότι βγαίνει προς πώληση τη στιγμή που η Περιφέρεια εκτελεί έργα για τη συντήρηση και ανάδειξή του, με χρήματα από την ΕΕ!  «Αν πρόκειται για λάθος η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να το διορθώσει άμεσα. Αν πάλι αποτελεί επιλογή η… τοπική κοινωνία και η διοίκηση της Περιφέρειας θα είναι αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο»
  • Σημείωση: Οι σύμβουλοι τύπου των Τζιτζικώστα και ΝΔ (Σαμαρά) στη Θεσσαλονίκη έβγαλαν selfie και  “ανέβασαν” στο facebook… Δεν κάνω εκτίμηση -λόγω βαθιάς υποκειμενικότητας – καταγραφή κάνω… Όμως μπορώ να θυμίσω ότι ο κ Σαμαράς ακόμη δεν συνεχάρη τον κ περιφερειάρχη του 71% για την εκλογή του, ούτε συναντήθηκαν έστω και τυχαία για να λυθεί η… (πολιτική) παρεξήγηση…
  • Απορία: Εθνική Συνδιάσκεψη ΟΝΝΕΔ χωρίς… ροδάκινα; (Ούτε μία εισήγηση για τα αγροτικά! @karapanagiotidu

 
ΥΓ: Η έξοδος των οχημάτων προς Χαλκιδική, ευτυχώς, συνεχίζεται… Στην Αυστρία δηλαδή, γιατί δεν ρωτάμε αν το χειμώνα κάνουν σκι κι εδώ το μόνο που ακούγεται είναι “Aκόμη στη θάλασσα διακοπάρεις;”
ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ / e-photopress.blogspot.comEXODOS-SABBAS-AUGHTIDHS-660x436

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.