, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιος είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας;

Πρύτανης, Καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης

Ευχαριστώντας την Πανεπιστημιακή κοινότητα που τον εμπιστεύτηκε και επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του να εργαστεί για ένα Πανεπιστήμιο που θα έχει ως αδιαπραγμάτευτο στόχο την αριστεία, σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του, ανέλαβε χθες επίσημα τα καθήκοντά του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ιδρύματος.

Ο κ. Ζαπράνης αναφέρθηκε τιμητικά στο έργο όλων των προηγούμενων Πρυτανειών, τονίζοντας ιδιαιτέρως, ότι, «χάρη στην προσπάθεια πολλών ανθρώπων το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι σήμερα ένα δημόσιο Ίδρυμα που ξεχωρίζει για το περιβάλλον ποιότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης που προσφέρει σε όλους: τους φοιτητές, τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, τους εργαζόμενους σε αυτό».

Ο νέος Πρύτανης επισήμανε με έμφαση ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει «να υπάρξει Στρατηγικός Σχεδιασμός, βασισμένος στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ιδρύματός, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του. Σχεδιασμός, ο οποίος θα λειτουργήσει ως πυξίδα για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. Αυτός θα αποτελεί τη συμφωνία με τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες γενιές της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας».

Τέλος, υπογραμμίζοντας ότι «μόνος του δεν μπορεί να πετύχει κανένας τίποτα», ζήτησε την εμπιστοσύνη και την ενεργή συμμετοχή όλων, στις προσπάθειες για πρόοδο και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ποιος είναι ο νέος πρύτανης; 

Ο Αχιλλέας Ζαπράνης, νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την περίοδο 2014-2018, είναι Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Ιδρύματος, με γνωστικό αντικείμενο «Χρηματοοικονομική και Νευρωνικά Συστήματα». Είναι κάτοχος PhD στις Επιστήμες των Αποφάσεων του LondonBusinessSchool (1997), MSc στις Επιστήμες των Η/Υ του UniversityCollegeLondon (1992) και πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού του Α.Π.Θ. (1989). Από το 2010 διετέλεσε Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Επιτροπή Ερευνών), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από την εκλογή του ως Λέκτορας το 1998 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε πλήθος διοικητικών οργάνων και επιτροπών, όπως ενδεικτικά  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Συν-διευθυντής του δια-ιδρυματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του UniversityofLancaster.

Στο παρελθόν έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διάφορους κορυφαίους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως ενδεικτικά Atos (Paris), Rockport (London), HermesInvestment  Management (London), κλπ με κύριο αντικείμενο την μέτρηση και διαχείριση κινδύνων επενδυτικών στρατηγικών. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. καθώς και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της Μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Α.Ζ.Κ. Α.Ε. Επίσης διαθέτει σημαντική πρακτική εμπειρία από την κεφαλαιαγορά καθώς διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βορειοελλαδικής Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.