, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

του Ντίνου Κωστόπουλου* kostopoulos_s

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ βάζει η τροπολογία του Ν. 2328/95 που κατατέθηκε στις 5/8 και καθορίζει ότι από 1/7/2015 αλλάζουν άρδην οι σχέσεις διαφημιζόμενων και διαφημιστικών εταιριών με τα Μ.Μ.Ε. Ήταν στραβό το κλίμα της διαφήμισης λόγω της οικονομικής κρίσης, ήρθε κι αυτό για να δώσει τη “χαριστική βολή” σ’ έναν κλάδο που μετρά τα τελευταία χρόνια μόνον απώλειες, με κατακόρυφη πτώση του τζίρου και με άμεση συνέπεια, πολλές χιλιάδες εργαζόμενους άνεργους αφού πάνω από 70 διαφημιστικές εταιρίες έκλεισαν μόνο στη Θεσσαλονίκη (!).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΕ, Μ. Παπαπολύζος είπε, ότι η τροπολογία αυτή απαγορεύει την τιμολόγηση των διαφημίσεων στα ΜΜΕ από τις διαφημιστικές εταιρίες, ορίζοντας υποχρεωτική την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από τα ΜΜΕ (Τύπος, Ραδιοφωνία, Τηλεόραση). Δηλαδή, στην πράξη ο νέος Νόμος εκτελεί με μια σφαίρα στο κεφάλι ή με μια σφαίρα στην κοιλιά έναν ολόκληρο κλάδο. Ο ρόλος των διαφημιστικών εταιριών περιορίζεται σε υπηρεσίες συγκέντρωσης πελατών για τα ΜΜΕ και σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών (after sales) με αμοιβή τους το ανώτατο έως 4% (!). Από μια άλλη μεριά όμως η νέα τροπολογία, έχει και ένα καλό, γιατί απαλλάσσει οριστικά τις διαφημιστικές εταιρίες από τις όποιες ευθύνες τους από τη μη καταβολή του Αγγελιοσήμου.

ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ της πόλης βρίθουν, γιατί κανείς δεν νοιάζεται για την απομάκρυνσή τους! Για παράδειγμα στη συμβολή των Β. Όλγας και Θ. Σοφούλη “δεσπόζει” ένας… τύμβος από λαμαρίνα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από το 1997 (!).Όσο για τα στέγαστρα των στάσεων του ΟΑΣΘ σε όλη την πόλη; Ρημάζουν μεσ’ τη βρομιά, σπασμένα, σκουριασμένα και λεηλατημένα, άκρως επικίνδυνα εδώ και 4 χρόνια για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών!

ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εκεί στο πάρκο του… Ξαρχάκου, λίγο πιο κάτω από το Βασιλικό Θέατρο, στη βιτρίνα της πόλης δηλαδή αφέθηκε από τους αρμόδιους στην… τύχη του! Ούτε τρέχει, ούτε φρόντισε κανείς να φωτισθεί. Άλλοτε, το σιντριβάνι στο πάρκο ήταν πρώτο μέλημα του δήμου για την λειτουργία του, έστω τον Σεπτέμβριο, τον μήνα που η πόλη μας φοράει τα γιορτινά της!

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΛΑΤΕΙΑ” στην καρδιά της Θεσσαλονίκης προετοιμάζει για τη νέα σαιζόν σειρά εκδηλώσεων και προωθητικών ενεργειών στα 22 και πλέον καταστήματα που φιλοξενεί. Ο κ. Σωτήρης Τζάρος που διαχειρίζεται τον προγραμματισμό του Εμπορικού Κέντρου, αλλά και η κ. Ερωφύλλη Παντελίδου που επανέκτησε την εκμετάλλευση του parking αναμένεται ότι θα δώσουν μια νέα πνοή στην επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου της πόλης.

ΚΥΡΙΛΛΟΣ & ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΟΙ ΦΩΤΙΣΤΕΣ είναι ο τίτλος μεγάλης μουσικοθεατρικής παράστασης που προετοιμάζεται να παρουσιασθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου και της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με 50 ηθοποιούς και δύο μεγάλες χορωδίες, μία ελληνική και μια βουλγάρικη.

*Ο κ. Κωστόπουλος είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.