, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος μιλάει για την ομοφυλοφιλία σε ντοκιμαντέρ…

amphibious3

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Γκέι, Λεσβιών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών» (ΓΚ.Λ.Α.Τ) παρουσιάζει την μοναδική ελληνική συμμετοχή, το ντοκιμαντέρ  “ΑΜΦΙ-ΒΙΟΣ” (“Amphibious”).

Όπως αναφέρει στο karfitsa.gr η σκηνοθέτης και παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Φωτεινή Δαραμήλα: «Στόχος μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος τους ομοφυλόφιλους, για να έχει μία ασφαλή και εμπεριστατωμένη άποψη. Έχει γίνει σε ερευνητικό επίπεδο με τη συμμετοχή 19 ανθρώπων. Από ψυχολόγους, σεξολόγους μέχρι και δικηγόρους», τονίζει η κ. Δαραμήλα. Να αναφέρουμε πως τα γυρίσματα διήρκεσαν δύο χρόνια και έχουν πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ την οργάνωση παραγωγής έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Κρινής.

amphibious4

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ  “ΑΜΦΙ-ΒΙΟΣ” ( “Amphibious”) επιλέχθηκε από τους διοργανωτές για να  ανοίξει  το φεστιβάλ,  την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, αμέσως μετά την τελετή έναρξης, στο Μουσείο Κινηματογράφου-ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι). Επαναληπτική προβολή θα γίνει την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00, ενώ το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 28/9.

amphibious2

Το ντοκιμαντέρ Αμφί-βιος (Amphibious) περιγράφει τις προσωπικές ιστορίες  τεσσάρων Γκ.Λ.Α.Τ  ατόμων στην Ελλάδα του 2014. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν επίσης, ακτιβιστές των Γκ.Λ.Α.Τ δικαιωμάτων, Βιολόγος αναπαραγωγής, σεξολόγος, ψυχολόγος, Εκπαιδευτικός, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γονέων  Νομού Θεσσαλονίκης,  Δικηγόροι, ο Μητροπολίτης  Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης (κατά των Γκ.Λ.Α.Τ)  και απλός κόσμος σχολιάζουν και  αναλύουν τις απόψεις τους σχετικά με την διαφορετική σεξουαλική προτίμηση. Μια πραγματική καταγραφή γεγονότων χωρίς παρεμβάσεις και κατευθυντήριες γραμμές.

Η πώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398) και η τιμή του ανέρχεται στα 5 ευρώ.

amphibious5

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.