, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προκαλούν τα ΜΜΕ των Σκοπίων: «Ο τάφος στην Αμφίπολη είναι “μακεδονικός”, όχι Ελληνικός»

dvevnikΤου Λευτέρη Ζαβλιάρη

Με ενδιαφέρον αλλά και προκλητική διάθεση παρακολουθούν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντβέβνικ» που τιτλοφορείται «Πως ο τάφος της Αμφίπολης από Μακεδονικός έγινε Ελληνικός». Το δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας βάλει κατά των διεθνών ΜΜΕ που χρησιμοποιούν τον όρο «ελληνικός τάφος» και όχι «μακεδονικός», παρά το γεγονός ότι «οι αρχαιολόγοι δεν αμφισβήτησαν το γεγονός ότι στον τάφο βρίσκεται θαμμένο μέλος της μακεδονικής δυναστείας».

Το δημοσίευμα μάλιστα επικαλείται και τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που δήλωσε όταν επισκέφθηκε την Αμφίπολη ότι «η μακεδονική γη δεν παύει να εκπλήσσει». Στη συνέχεια χαρακτηρίζει «ανενημέρωτους» τους συντάκτες των εφημερίδων «Washington Post» και «International Business Times», για το γεγονός ότι στους τίτλους των άρθρων τους που αφορούν την Αμφίπολη χρησιμοποιούν τον όρο «ελληνικός» και όχι «μακεδονικός» όταν θέλουν να αναφερθούν στον τάφο. Μάλιστα υπαινίσσεται ότι τα συγκεκριμένα άρθρα είναι ενδεχομένως κατευθυνόμενα μιας και όλοι μιλούν για «μακεδονικού τύπου τάφο» και για αυτό το λόγο σύμφωνα πάντα με την «Ντβέβνικ» δε δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός του τάφου ως «ελληνικός».

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.