, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Αμφίπολη «προωθεί» το ΚΘΒΕ!

vouros

Η απόφαση για να αναλάβει το Κ.Θ.Β.Ε. υπό την «προστασία» του,  τη μουσικοθεατρική παράσταση «Alexander the Great Rock Opera» μπορεί να ελήφθη πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όμως η πρεμιέρα που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου, συνέπεσε με την ανακάλυψη των αρχαιολογικών ευρημάτων και την προσδοκία για τάφο του Μ. Αλέξανδρου στην Αμφίπολη.

Το θέμα τέθηκε στη σχετική σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννης Βούρος.

Σε ερώτηση δε του www.karfitsa.gr  κατά πόσο τα ευρήματα στην Αμφίπολη θα ενισχύσουν την προβολή και προώθηση της παράστασης, ο κ. Βούρος απάντησε ότι: «την απόφαση να ανεβάσουμε τη συγκεκριμένη παράσταση την πήραμε πολύ καιρό πριν ξεκινήσουν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη. Σε καμία περίπτωση δε θα λειτουργήσουμε εις βάρος αυτής της αποκάλυψης και δε θα προσπαθήσουμε να σφετεριστούμε τη δόξα. Όμως σίγουρα θεωρώ πως θα συμβάλει στην ανάδειξη της και θα βοηθηθεί η προβολή της»…

Ο προϋπολογισμός της παράστασης ανέρχεται περίπου στις 400.000 ευρώ, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 100 ευρώ στα θεωρεία μέχρι 20 ευρώ στον εξώστη. Να σημειώσουμε ότι με την αγορά των εισιτηρίων, θα δοθεί η δυνατότητα σε κάποιον αδύναμο συμπολίτη μας να την παρακολουθήσει κι εκείνος, καθώς θα δοθούν δύο επιπλέον παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για ΑΜΕΑ και ανέργους στις 29 & 30 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον κ. Βούρο, έχει ήδη συσταθεί ένα γραφείο που έχει αναλάβει να βρεθούν ημερομηνίες και χώροι με στόχο την εξωστρέφεια. Έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες επαφές ώστε η παράσταση να ταξιδέψει στην Ευρώπη, την Αυστραλία, την Αμερική όμως όπως σημειώνει ο κ. Βούρος, “εάν δεν εξασφαλιστεί η οικονομική προστασία του Κ.Θ.Β.Ε., δε μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι επίσημα”.

Ελ. Καραβασίλη

alexander rock opera

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.