, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι αλλαγές για τους μαθητές της Γ’λυκείου

ÁÑÃÏËÉÄÁ-ÌÅ ÐÑÏÂËÇÌÁÔÁ Ç ÌÅÔÁÖÏÑÁ ÔÙÍ ÌÁÈÇÔÙÍ

Αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Τα νέα δεδομένα αφορούν μαθήματα που μπαίνουν στο πρόγραμμα, αλλά και τις ώρες διδασκαλίας σε αυτά που είναι ήδη σε αυτό.

Το σχέδιο του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο παρουσιάζει η «Καθημερινή», περιλαμβάνει αλλαγές στις ξένες γλώσσες, τις ώρες Γυμναστικής, αλλά και την Πληροφορική. Αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα:

• Αφαιρείται το δίωρο μάθημα της Εισαγωγής στις Αρχές της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που είναι μάθημα γενικής παιδείας και διδάσκεται σε όλους τους μαθητές.

• Οι ώρες της Γυμναστικής από μία γίνονται δύο.

• Προστίθεται ως μάθημα επιλογής το Σχέδιο και τα Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά για όσους επιλέξουν να εισαχθούν σε τμήματα που απαιτούν την εξέταση των αντίστοιχων μαθημάτων.

• Σημαντική αλλαγή είναι η εισαγωγή του μαθήματος της Πληροφορικής για τους μαθητές που θα επιλέξουν την ομάδα προσανατολισμού των θετικών επιστημών. Το μάθημα θα διδάσκεται 6 ώρες και όσοι μαθητές το επιλέξουν δεν θα διδάσκονται Χημεία (επίσης έχει 6 ώρες). Την Πληροφορική θα πρέπει να επιλέγουν όσοι υποψήφιοι θέλουν να διεκδικήσουν εισαγωγή σε τμήμα ΑΕΙ/ΤΕΙ Πληροφορικής και τη Χημεία εκείνοι που θέλουν να εισαχθούν σε τμήμα με βασικό μάθημα τη Χημεία.

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση το νέο σύστημα εισαγωγής, που ψηφίστηκε πέρυσι και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου, ισχύουν τα ακόλουθα:

• Ο μαθητής στη Β΄ Λυκείου πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: των ανθρωπιστικών και των θετικών σπουδών.

• Στη Γ΄ Λυκείου θα επιλέξει μεταξύ των: α) ανθρωπιστικών σπουδών, β) οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σπουδών και γ) θετικών σπουδών, οι οποίες οδηγούν σε σχολές πέντε επιστημονικών πεδίων. Επιλέγοντας πεδίο, ο μαθητής θα εξετασθεί σε 4 μαθήματα διεκδικώντας μία θέση σε συγκεκριμένη ομάδα σχολών.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.