, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συγκλονίζει το μωράκι που σώθηκε έπειτα από τέσσερις ημέρες στη θάλασσα(video)

mwroaidsΒρίσκεται 17 μήνες στη ζωή αλλά ήδη έχει γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο του πόνου και της απώλειας.

Ο λόγος για το 17 μηνών κοριτσάκι που τις τελευταίες οκτώ ημέρες νοσηλεύεται στην Εντατική Παίδων του ΠΑΓΝΗ κι έχει δείξει μία εκπληκτική θέληση για ζωή.

Το άτυχο κοριτσάκι ήταν ένας από τους έξι ναυαγούς που διασώθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου από ναυάγιο που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο πατέρας της και η μητέρα της πνίγηκαν στη θάλασσα, ενώ μία 19χρονη -επίσης ναυαγός- βρήκε το παιδί στη θάλασσα και του έδωσε ένα σωσίβιο για να κρατηθεί ζωντανό.

«Από τις πληροφορίες που μας έδωσαν σώθηκαν περίπου 20 άτομα από το ναυάγιο οι οποίοι προσπάθησαν να επιβιώσουν μέσα στην θάλασσα. Τελικά τα κατάφεραν μόνο έξι άτομα τα οποία νοσηλεύτηκαν αμέσως στα νοσοκομεία του νησιού. Μέσα σε αυτά τα έξι άτομα ήταν και το 17 μηνών κοριτσάκι, το οποίο το έσωσε ουσιαστικά μία 19χρονη κοπέλα. Αυτή η κοπέλα είδε τους γονείς του άτυχου κοριτσιού να πνίγονται από υποθερμία και έδωσε στο παιδί ένα σωσίβιο για να επιβιώσει», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Γιώργος Μπριασούλης 



«Η ιστορία του 17 μηνών κοριτσιού είναι κάτι το απίστευτο. Επιβίωσε για τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες στο νερό. Αυτό και μόνο δείχνει μία τεράστια θέληση για ζωή», επεσήμανε μεταξύ άλλων, η παιδίατρος του ΠΑΓΝΗ, Κ. Παπάζογλου.

Από όλη την Ελλάδα θέλουν να το υιοθετήσουν

Πάντως, αρκετές οικογένειες από όλη την χώρα έχουν ήδη δηλώσει την επιθυμία τους να υιοθετήσουν το κοριτσάκι.

«Είναι εκπληκτικό το ενδιαφέρον που υπάρχει για το κοριτσάκι. Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό ποτέ. Τα τηλέφωνα στην ΜΕΘ Παίδων έχουν πάρει “φωτιά” από ανθρώπους που εκφράζονται με αγάπη και συμπάθεια για το παιδί ενώ έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να το υιοθετήσουν. Αυτό το θέμα βέβαια, το χειρίζεται η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Χανίων και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί εκεί», ανέφερε σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου, Χαριτάκης.

protothema.gr

#Tags: Κρήτη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.