, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Οι εκλογές τινάζουν στον αέρα τις θυσίες μας»

i-ekprosopos-tupou-tis-neas-dimokratias-anna-misel-asimakopoulou

Λίγες ημέρες μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αλλά και την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, όπου στην ίδια αίθουσα παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μιλά στην Karfitsa. Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στο… παροχολόγιο του επικεφαλής της Κουμουνδούρου και σχολιάζει πως εάν επρόκειτο να κάνει όλα όσα υποσχέθηκε, θα τον ψήφιζε. Υπογραμμίζει πως η χώρα έφτασε στην «πόρτα της ανάπτυξης» και πως η αποκατάσταση των αδικιών της κρίσης θα γίνει σταδιακά αρχής γενομένης της μείωσης 30% του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ασκεί δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «δεν θα βρέχει συνεχώς λεφτά» εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, εξηγεί πως είναι το… εικοσιτετράωρο μιας εκπροσώπου τύπου.

Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη

Στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια σειρά ελαφρύνσεων τις οποίες ωστόσο όπως γράφτηκε «δεν γνωρίζει η τρόικα». Πόσο άμεσα θα νομοθετηθούν και θα εφαρμοστούν και τι διαφορά θα δει στην τσέπη του ο καταναλωτής;

Η κυβέρνηση αυτή κλήθηκε να αντιμετωπίσει έκτακτες και επικίνδυνες καταστάσεις. Κατάφερε να τραβήξει τη χώρα από τον γκρεμό και να αποτρέψει τα πολύ χειρότερα που απειλούσαν όλους τους Έλληνες. Σχεδίασε και εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις που άλλαξαν σημαντικά τη λειτουργία του σπάταλου κράτους. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης φτάσαμε στην πόρτα της ανάπτυξης. Από την αρχή του χρόνου ο Πρωθυπουργός είπε πως δεν θα υπάρξουν άλλα επώδυνα μέτρα. Και το απέδειξε. Τώρα υπογράμμισε πως βασικό πρόταγμά του είναι η σταδιακή ελάφρυνση των φόρων. Θα το αποδείξουμε κι αυτό στην πράξη. Η αρχή έγινε με τη μείωση κατά 30% στο φόρο για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πώς απαντά η ΝΔ στην επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα για αυτοδυναμία και στην επιμονή του για εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να την κατορθώσει;

Εδώ και δύο περίπου χρόνια που είμαι βουλευτής ακούω συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει πρόωρες εκλογές με οποιαδήποτε αφορμή. Δείχνουν έτσι ότι δεν τους ενδιαφέρει το ουσιαστικό καλό και η πρόοδος της Ελλάδας. Οι αλλεπάλληλες εκλογές που επιδιώκουν μόνο σε πλήρη ακυβερνησία μπορούν να μας οδηγήσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και αυτό θα ήταν καταστροφικό. Θα τινάζονταν στον αέρα οι θυσίες που όλοι κάναμε. Και η χώρα θα περνούσε σε νέα ακόμη πιο οδυνηρή περιπέτεια.

Αφού λέμε πως η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή έχοντας πλέον κάποια κεκτημένα και ότι ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί, γιατί θα είναι λάθος εάν οι πολίτες δώσουν μια ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά τις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας; Εσείς δεν θα ψηφίζατε κάποιον που θα σας έδινε 751 ευρώ κατώτατο μισθό, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα δημιουργούσε 300.000 θέσεις εργασίας κτλ;

Εάν επρόκειτο να τα κάνει θα τον ψήφιζα. Αλλά δεν θα τα κάνει. Δεν θα «βρέχει» συνεχώς λεφτά εάν βγει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ένα τέτοιο σενάριο ίσως ακούγεται καλό για ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά ουτοπικό για την πραγματικότητα που ζούμε. Έχουμε άλλη μια επανάληψη του «λεφτά υπάρχουν». Ας μην έχουμε άλλη μια δραματική διάψευση.

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να είσαι… εκπρόσωπος τύπου ενός κόμματος; Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας; Ηρεμείτε καθόλου; Υποθέτω πως όλη μέρα είστε στα τηλέφωνα και το internet προσπαθώντας να ενημερώνεστε συνεχώς.

Το να είσαι εκπρόσωπος τύπου ενός κόμματος συνεπάγεται διαρκή ενημέρωση και επικοινωνία, διαρκή ετοιμότητα. Ο ρόλος αυτός, αν και δύσκολος, είναι πολύ τιμητικός για μένα και προσπαθώ συνεχώς να φανώ αντάξια της επιλογής του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ανταποκρινόμενη παράλληλα στης απαιτήσεις της Παράταξης και της κοινωνίας γενικότερα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.