, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κιλκίς κατά Θρασύβουλου Βεντούρη

nosokomeio

 

Σε καταγγελία του Θρασύβουλου Βεντούρη προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς με αναφορά της διοίκησής του προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για «απρόκλητη και αναιτιολόγητη επίθεση» του κ. Βεντούρη εναντίον των εργαζομένων με χαρακτηρισμούς όπως «ιδιοτελείς, ψευδολόγοι, τραμπούκοι, αβέλτεροι, βολεμένοι, ανεπαρκείς κ.ά.», ενώ ζητείται απ` τον υπουργό να τον «επαναφέρει στη τάξη».

Η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς στην συνεδρίαση του με αριθμ. 4 στις 22/09/2014 με αφορμή την απρόκλητη και αναιτιολόγητη επίθεση του Διοικητού της 4ης Υ.ΠΕ κ.  Θρασύβουλου Βεντούρη εναντίον του Σωματείου και των εργαζομένων του ιδρύματος μας, αποφάσισε ομόφωνα να γνωστοποιήσει και συγχρόνως να καταγγείλει την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά η οποία ουδόλως αρμόζει σε ανώτερο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης.

Ειδικότερα σε δημοσιεύματα και συνεντεύξεις σε τοπικά Μ.Μ.Ε. αλλά και σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, έχοντας χάσει πλέον κάθε μέτρο, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον μας και εναντίον των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νομού μας.

Χαρακτηρισμοί όπως «ιδιοτελείς, ψευδολόγοι, τραμπούκοι, αβέλτεροι, βολεμένοι, ανεπαρκείς «κ.ά.» » πιστεύουμε απόλυτα ότι δεν αρμόζουν στο ήθος που πρέπει να κομίζει ένας δημόσιος λειτουργός, πόσο μάλλον του ευαίσθητου χώρου της Υγείας, σε βάρος μάλιστα των εργαζομένων, που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την περίθαλψη των συμπολιτών μας και αγωνιούν για το μέλλον των υγειονομικών ιδρυμάτων του τόπου μας.

Σε εμάς απευθύνεστε κ. Βεντούρη με αυτούς τους χαρακτηρισμούς, όταν στη συνάντηση το Νοέμβριο του 2013 στο γραφείο σας αλλά και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο μας το Φεβρουάριο του 2014, παρουσία μάλιστα του πρ. Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη επιδείξαμε απαράμιλλο συνδικαλιστικό ήθος και ευπρέπεια σε σημείο μάλιστα παρεξηγήσιμο;

Η ως άνω συμπεριφορά μάλλον έρχεται ως επιβράβευση για το γεγονός ότι:

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς για το έτος 2013 κατετάγη στα πέντε (5) καλύτερα νοσοκομεία της χώρας με βάση την αξιολόγηση του υπουργείου υγείας και εξαιτίας της υπερπροσπάθειας των εργαζομένων.

Επειδή σε αλλοτινές εποχές γίνονταν σπατάλες ενώ τώρα εμείς ως εργαζόμενοι σεβόμαστε τα κρατικά χρήματα και τα υλικά που έχουμε αλλά κάναμε και δωρεά ύψους 50.000 ευρώ από δικά μας χρήματα για να αγορασθούν αναλώσιμα υγειονομικά υλικά για το ίδρυμα.

Παρότι σε αρκετούς κλάδους όπως ο ιατρικός αλλά και οι τραπεζοκόμοι, οι τεχνικοί, οι βοηθοί θαλάμων κ.α. το ποσοστό των υπηρετούντων είναι σχεδόν υποδιπλάσιο από τις οργανικές θέσεις.

Με μειωμένο προϋπολογισμό ανταπεξερχόμαστε στην αυξημένη κίνηση λόγω αύξησης προσέλευσης ασθενών και κατακόρυφης αύξησης πληρότητας.

Είδαμε τους μισθούς μας να περικόπτονται κατά 30 με 40% αλλά παρά όλα αυτά δίνουμε τον εαυτό μας για τους συμπολίτες μας που πάσχουν. Εμάς κατονομάζει ως τραμπούκους ο κύριος αυτός;

Με το φιλότιμο και την αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος μας κρατάμε τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας όρθιο σε πείσμα εκείνων που πάνε να το καταλύσουν με την ανοίκεια συμπεριφορά τους.

Μήπως θα έπρεπε να  ευχαριστήσουμε τον κ. Βεντούρη για την γενναιοδωρία του να μας «χαρίσει» σάπια και σκουριασμένα σκεύη και εξοπλισμό (μια αυτοψία θα σας πείσει) για να μην μείνει έκθετος στον πρώην υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την λειτουργία των μαγειριών σε 20 ημέρες ως είχε δεσμευθεί;

Μήπως θα έπρεπε να τον ευχαριστήσουμε για τον αποκλεισμό μας από την συνάντηση των φορέων της υγείας στο Πολύκαστρο την περασμένη Δευτέρα όπου συζητήθηκε το μέλλον της υγείας του Νομού μας;

Πως τόλμησε και συγκάλεσε σύσκεψη με την απαίτηση να αποκλείσει από αυτήν τους άμεσα ενδιαφερόμενους που είναι οι εργαζόμενοι;

Δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου μας χωρίς εμάς.

Μήπως κάτι δεν πάει καλά όταν ερωταπαντά ότι: «κάνει καλά την δουλειά του» τη στιγμή που τον καταγγέλλουν σύσσωμοι οι φορείς του τόπου;

Όταν τον ερώτησαν οι δημοσιογράφοι για εκείνους που τον κατήγγειλαν, απάντησε ότι είναι συντεχνίες.

Αλήθεια κύριε Βεντούρη, είναι συντεχνίες η Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου;

Είναι συντεχνίες ο Δήμαρχος, οι Τοπικές Κοινότητες, τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Κόμματα της συγκυβέρνησης τα οποία σας διόρισαν (Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, ΝΟΔΕ Ν.Δ.) που σας κατήγγειλαν;

Κύριε Υπουργέ,

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητα σας, ζητούμε να επαναφέρετε στην τάξη τον κ. Βεντούρη ώστε οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων μας να συνεχίσουν απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα να ασκούν το λειτούργημα τους.

Αρκετά λοιδόρησε και συκοφάντησε το προσωπικό του ιστορικού μας ιδρύματος και ταλαιπώρησε την υπηρεσία.»

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.