, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τρεις χιλιάδες Ευρωπαίοι προσχώρησαν στις τάξεις των τζιχαντιστών

ujkΣτους 3.000 ανέρχονται πλέον οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές που έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν δήλωσε ο Ευρωπαίος συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ. Την ίδια ώρα οι γερμανικές αρχές πραγματοποιούν εφόδους σε σπίτια υπόπτων, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει πως δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς αναφερόμενος στην υπόθεση του Γάλλου που απήχθη στην Αλγερία.

Σύμφωνα με τον Ζιλ ντε Κερσόβ οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές έχουν ανέλθει σε περίπου 3.000 όταν ο ίδιος τον Ιούλιο έκανε λόγο για περίπου 2.000.

Ο ίδιος θεώρησε «πιθανόν» αυτή η αύξηση να οφείλεται στην επέλαση στο μέτωπο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τη διακήρυξη ενός «χαλιφάτου» στις περιοχές που έχει καταλάβει.

«Η ροή δεν έχει διακοπεί και είναι πιθανόν ότι η διακήρυξη του χαλιφάτου να έχει έναν κάποιο αντίκτυπο» επισήμανε ο Κερσόβ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι τους υπολογίζουμε γύρω στους 3.000» προσέθεσε ο ίδιος.

#Tags: Συρία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.