, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Των… Βορείων προαστίων Νο 15

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

 Δυο – δυο και αγκαζέ στο ΥΜΑΘ Γκιουλέκας – Βαρτζόπουλος.. Τέτοια βλέπουν ορισμένοι άλλοι και ανησυχούν και μεταξύ μας… δικαιολογημένα! (Φωτο από την πρόσφατη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Β. Ελλάδος υπό την προεδρία Σαμαρά)

 Στο πλευρό των Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Βαγγέλης Βενιζέλος! Σε συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη, υποσχέθηκε να… βοηθήσει στη δυνατότητα επανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από Έλληνες Εβραίους, οι οποίοι ζουν πλέον στο Ισραήλ! Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., με εκπροσώπους των Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, American Jewish Committee, B’nai Brith, World Jewish Congress, Anti-Defamation League, National Coalition Supporting Eurasian Jewry καιAmerican Israel Public Affairs Committee…

 Καλά δεν παιζόμαστε εμείς οι Θεσσαλονικιές! Το σημειώνω, διότι σύντροφος βουλευτίνας στην ερωτική μας πόλη (δεν θέλω ου) βγαίνει και δηλώνει δημοσίως και σε κάθε ευκαιρία, ότι σαν κι αυτήν δεν έχει! (Τη βουλευτίνα, ίσως και την ερωτική πόλη…)

Φαγώθηκαν ορισμένοι να… “φάνε” ή έστω να απομακρύνουν μια ώρα αρχύτερα τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο από το κυβερνητικό σχήμα, ενόψει της διεκδίκησης βουλευτικής έδρας στη Β΄Θεσσαλονίκης! Οι διαρροές συνεχίζονται παρά τις διαψεύσεις του ψυχιάτρου, ότι δεν το έχει αποφασίσει ακόμη… Άλλωστε δυο μήνες νωρίτερα από τις εκλογές χρειάζονται, γιατί να φύγει από τώρα;

 Από το ξενοδοχείο της Χαλκιδικής όπου άρχισαν όλα, χαράσσεται η νέα ρότα της 40χρονης ΝΔ! Τα επιτελικά στελέχη της Συγγρού με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στήριξαν αυτή την επιλογή, όχι μόνο για ιστορικούς λόγους, αλλά και για ουσιαστικούς. Μακριά από τα κέντρα αποφάσεων (κι ενίοτε επιρροών, και πιέσεων και ΠΑΣΟΚων, όπως μου σημείωσε γαλάζιος υπουργός) – θα έχουν σίγουρα καθαρότερο κεφάλι για να ακούσουν και να μιλήσουν για τα… δικά τους!

 Οι δήμαρχοι της ΝΔ του νομού Θεσσαλονίκης, (όπως με ενημέρωσε δημοφιλής αιρετός) ξεκίνησαν για Χαλκιδική, αγκαζέ για τα 40χρονα γενέθλια μαζί με – τουλάχιστον -τέσσερα άτομα! Και λίγα είναι, του απάντησε συνάδελφος του “Προεκλογικά γιατί το κόμμα έτρεχε γι αυτούς; Δεν ήξεραν οτι ήταν… δανεικά και παλιά γραμμάτια;””

 Καλύτερος δήμαρχος του κόσμου, μιας πόλης που δεν την ξέρει ο κόσμος! Ο Γιάννης Μπουτάρης, συμπεριλήφθηκε από το Ίδρυμα «City Mayors Foundation» στον κατάλογο των 26 καλύτερων δημάρχων του κόσμου. Συνυποψήφιοι του είναι μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι του Χιούστον, της Σεούλ, της Σμύρνης και του Σίδνει. Ο νικητής θα αναδειχθεί μέσα από δημόσια on line ψηφοφορία και… κανονίστε να τον ψηφίσετε! Το συγκεκριμένο τίτλο είχε κερδίσει η Ντόρα Μπακογιάννη το 2005 στο δήμο Αθηνών, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε που προκόψαμε…

 Σημείωση: Μη ψάχνετε που και ποιοι έβγαλαν διπλώματα οδηγών σε… τυφλούς! Κι αυτό στη Θεσσαλονίκη το έκαναν! Είπαμε, μετά το πρόστιμο Γιακουμάτου, στο καφέ του Πύργου του ΟΤΕ (στη ΔΕΘ), όλοι οι «διεφθαρμένοι» της χώρας, εδώ μαζεύτηκαν! Μάλλον δεν θα χωρούν στην πόλη των 5.000.000… μη διεφθαρμένων!

 Για την απουσία… πολιτικής στο χώρο των βιομηχανιών της Βορείου Ελλάδος έκανε λόγο ο πρόεδρος, Αθανάσιος Σαββάκης παρουσιάζοντας σχετική έρευνα! «Αν συνεχιστεί, τότε σε λίγα χρόνια κινδυνεύουμε να… μην παράγουμε παρά ελάχιστα προϊόντα»! Με άλλα λόγια, τα μέλη του ΣΒΒΕ σκέπτονται νέες… απολύσεις!

 SMS «Χρειαζόμαστε 100.000 νέες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας» είπε ο αρμόδιος υπουργός Δένδιας και δεν βρέθηκε ούτε ένας να διαφωνήσει! Τώρα πόσοι θα βρεθούν να τις… ανοίξουν, ειδικά στη Β. Ελλάδα πρωταθλήτρια και στην ανεργία, θα σας γελάσω και δεν το θέλω! @karapanagiotidu

Αναδημοσίευση από την έντυπη, free και βόρεια karfitsa

ΥΓ: Η στήλη είχε γράψει ότι ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας θα παραστεί στην εορταστική εκδήλωση της ΝΔ, εφόσον προσεκλήθη, γεγονός που έκανε άλλωστε και στην ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, όμως τελικά…διαψεύσθηκε! Το γεγονός της μη προσέλευσης και παρουσίας στο εορταστικό γεγονός ενόχλησε την Συγγρού και έδωσε λαβές, όπως μας είπαν, για δικαιολογημένες γκρίνιες της ιστορικής παράταξης που δεν τίμησε… (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το ΑΘΩΣ ΠΑΛΛΑΣ)

photo-5-picsay

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.