, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Ένταση σε καταυλισμό Ρομά

kataflismos-roma
Φωτό αρχείου

Στους δρόμους είναι από τα ξημερώματα οι Ρομά που κατοικούν εδώ και 40 χρόνια στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, καθώς γύρω στις 9 αναμένεται να ξεκινήσει η κατεδάφιση του καταυλισμού. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας τους καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ζήτησε να επικρατήσει ψυχραιμία, ενώ με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής τόνισε ότι ο προβλεπόμενος χώρος για τη μετεγκατάσταση των Ρομά, στα Μέγαρα «είναι παντελώς ακατάλληλος και ανέτοιμος για να υποδεχτεί τις οικογένειες των Ρομά Χαλανδρίου στα μέλη των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι».

«Θεωρούμε αναγκαία την αναβολή των εργασιών κατεδάφισης του καταυλισμού Ρομά Χαλανδρίου ώστε να καταστεί δυνατή με επάρκεια χρόνου η εξεύρεση λύσης από τους αρμόδιους φορείς, λύσης ομόφωνης με την ελληνική και διεθνή νομοθεσία για την ευπαθή ομάδα των Ρομά και τις αρχές του Κράτους Δικαίου» επεσήμανε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.