, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δωρεάν η αναβάθμιση στα Windows 9;(VIDEO)

636F6E00736171D672C352E92697DA87Η αναβάθμιση από τα Windows 8 στην επόμενη έκδοση των Windows, γνωστή ως Windows 9, θα διατεθεί δωρεάν. Η ίδια έκδοση θα έχει συμβολικό τίμημα και για τους χρήστες Windows XP , λέγεται, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία Ρώσων χάκερ.

Βέβαιο θεωρείται πλέον ότι η Microsoft θα διαθέσει δωρεάν την αναβάθμιση από τα Windows 8 στα Windows 9, μετά την σχετική δήλωση του προέδρου της Microsoft στην Ινδονησία και στο διαδικτυακό περιοδικό Detik. Απομένει να επιβεβαιωθεί μια ακόμα φήμη, σύμφωνα με την οποία, η Microsoft θα πείσει και τους χρήστες παλαιότερων εκδόσεων των Windows να μεταβούν στα Windows 9, με οικονομικά κίνητρα.

Πολλές φήμες έχουν ακουστεί από την αρχή του έτους για την πιθανή διάθεση της επόμενης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft δωρεάν. Μάλιστα, ο διευθυντής της εταιρείας, Τιμ  είχε πει τότε χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του λογισμικού, να περάσουμε σε μια νέα εποχή στην οποία η αναβάθμιση των λειτουργικών συστημάτων θα είναι δωρεάν», στρέφοντας τα βλέμματα όσων παρακολουθούν προς το Ρέντμοντ. Οποιοσδήποτε Mac είχε την δυνατότητα να τρέξει  το OS X Mountain Lion, μπορούσε να εγκαταστήσει την αναβάθμιση σε Mavericks και η αναβάθμιση ήταν διαθέσιμη χωρίς χρέωση απευθείας από OS X Snow Leopard, Lion ή Mountain Lion.

Andreas Diantoro, πρόεδρος της θυγατρικής της Microsoft στην Ινδονησία, δήλωσε πως η αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους  κατόχους της έκδοσης Windows 8 (ή και των Update που ακολούθησαν, όντας σήμερα στην έκδοση Windows 8.1 Update 2).

Η Microsoft έχει καταβάλλει αλλεπάλληλες προσπάθειες να πείσει τους χρήστες των Windows XP να υιοθετήσουν την τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού της και, από την τιμολόγηση των Windows 9, θα γίνει φανερό πόσο αποφασισμένη είναι. Μια ομάδα Ρώσων χάκερ με το όνομα WZOR υποστηρίζει πως τα Windows 9 θα διατεθούν αντί 20 μόλις δολαρίων στους κατόχους των Windows XP.

Μια προ έκδοση της επόμενης μεγάλης έκδοσης των Windows, που έχει γίνει γνωστή ως Windows 9 ή Windows ThresHold αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα  Οκτωβρίου.  Το γερμανικό περιοδικό WinFuture.de έχει ήδη καταγράψει σε βίντεο το λειτουργικό υπό ανάπτυξη, στο οποίο μπορείτε να δείτε κάποιες από τις αναμενόμενες αλλαγές στα Windows 8.1 (μια από τις οποίες λέγεται πως θα αφορά στα Windows 9 Enterprise, με δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του interface Metro).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.