, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Να τιμωρηθούν εφόσον είναι ένοχοι”

 

farmaka

Της Φρόσως Βαρβάρα

Ως μεμονωμένο φαινόμενο,χαρακτηρίζουν τόσο ο Φαρμακευτικός όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την εξάρθρωση κυκλώματος που ενέχεται σε χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις ιατρικών σκευασμάτων του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.Ωστόσο όπως επισημαίνουν είναι καταδικαστέο αφού έχει να κάνει με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  Δημήτρης Τσάμης, ζητά από τις αρμόδιες αρχές όλα τα στοιχεία. «Ζητάμε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης να  ενημερώσει και να  δώσει όλα τα στοιχεία στον Ιατρικό σύλλογο  προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται για αυτούς που δρουν με αυτόν τον αντικοινωνικό και εγκληματικό τρόπο» ανέφερε.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  Διονύσης Ευγενίδης καταδικάζει το γεγονός. «Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος ,και  προέρχεται από τους πολίτες είναι καταδικαστέο . Ο φαρμακευτικός σύλλογος δεν έχει κρύψει τέτοιες υποθέσεις από τις αρχές ,αντίθετα τις βγάζει στο φως» επισημαίνει και συμπληρώνει « Παρότι , δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η υπόθεση, της οποίας λεπτομέρειες θα μάθουμε τις επόμενες ώρες είναι καταδικαστέα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο είναι μεμονωμένο και δεν συνάδει με  το σύνολό των Φαρμακοποιών» Μάλιστα ο κ.Ευγενίδης ζητά και την τιμωρία όσων εμπλέκονται εφόσον αποδειχθεί η ενοχή τους.

Σε ότι αφορά τις  κυρώσεις  εντός του φαρμακευτικού συλλόγου ο κ.Ευγενίδης αναφέρει «Η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό και εφόσον τελεσιδικήσει είναι αρμοδιότητα του υπουργείου υγείας να αφαιρέσει ή όχι τη άδεια του φαρμακοποιού”καταλήγει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.