, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σεξουαλικότητα: Πέντε παράδοξα αφροδισιακά

sexΟι επιστήμονες ορίζουν ως αφροδισιακό οτιδήποτε προκαλεί ή ενισχύει την ερωτική επιθυμία. Δείτε ποια είναι τα πιο παράξενα αφροδισιακά με σίγουρα αποτελέσματα!

Ψυχανάλυση

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κακή σεξουαλική υγεία μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής ψυχικής υγείας. Η κατάθλιψη, η χρόνια κόπωση και οι διαταραχές καταστρέφουν ανεπανόρθωτα τη λίμπιντο ανδρών και γυναικών.

Γυμναστική

Ερευνητές από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins δηλώνουν πως στυτική δυσλειτουργία και η σεξουαλική διέγερση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κακή φυσική κατάσταση. Πέρα από την καλύτερη αντοχή και κυκλοφορία του αίματος, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η γυμναστική τονώνει επίσης την αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα την αυξημένη ερωτική διάθεση.

Αλκοόλ

Η επίδραση του αλκοόλ στην ερωτική διάθεση έχει κυρίως ψυχολογική διάσταση. Σε μικρές ποσότητες, το αλκοόλ ρίχνει τις άμυνες και χαλαρώνει το άτομο, με αποτέλεσμα την ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας.

Γιόγκα

Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Sex and Marital Therapy δείχνει ότι η γιόγκα μάς βοηθά να έρθουμε σε επαφή με τη σεξουαλικότητά μας. Αυτή η μορφή σωματική και πνευματικής άσκησης ενισχύει την ένταση του οργασμού, καθώς βελτιώνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Οικειότητα

Οι ψυχολόγοι τονίζουν πως η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα συναισθήματα των δύο συντρόφων. Οι πιο πετυχημένες σεξουαλικές σχέσεις βασίζονται στην οικειότητα και την άνεση και όχι μόνο στην έλξη και το πάθος.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.