, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έρευνες για τον εντοπισμό της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα

ÅÑÅÕÍÅÓ ÔÇÓ ÁÍÔÉÔÑÏÌÏÊÑÁÔÉÊÇÓ ÕÐÇÑÅÓÉÁÓ ÓÅ ÓÐÉÔÉ ÓÔÇÍ ÊÕØÅËÇ ÁÉÃIÍÇÓ ÊÁÉ ÕÄÑÁÓ ÐÏÕ ÖÁÉÍÅÔÁÉ ÍÁ ÅÉÍÁÉ Ç ÊÕÑÉÁ ÃÉÁÖÊÁ ÔÇÓ ÔÑÏÌÏÊÑÁÔÉÊÇÓ ÏÑÃÁÍÙÓÇÓ ÅÐÁÍÁÓÔÁÔÉÊÏÓ ÁÃÙÍÁÓ / 2Ç ÇÌÅÑÁ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και σε ένα εργαστήριο στο Θησείο με στόχο να εντοπιστεί η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα όπου πιστεύεται ότι υπάρχουν όπλα και εκρηκτικά.

Σημειώνεται ότι οι αρχές εντόπισαν την Παρασκευή το βράδυ στο πατρικό σπίτι του Σταμπούλου στο Μαρούσι δεκάδες κλειδιά τα οποία εξετάζουν ένα προς ένα για να εντοπίσουν σε ποιους χώρους ανήκουν. Στο σπίτι του νεαρού εντοπίστηκε και ένα μη εύχρηστο όπλο.

Το διαμέρισμα στην Κυψέλη, στην οδό Καλιφρονά 13, φέρεται να νοικιάστηκε με πλαστά στοιχεία από τον 31χρονο εφέτος τον Ιούνιο. Η αστυνομία οδηγήθηκε στο διαμέρισμα της Κυψέλη μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Σταμπούλου, ενώ στο Θησείο, στην οδό Αμφικτύωνος 26, το εργαστήριο ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του συλληφθέντα. Και οι δυο περιοχές έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το πατρικό του 31χρονου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το διαμέρισμα που είχε νοικιάζει το ζεύγος Μαζιώτη – Ρούπα, και οι αρχές εκτιμούν ότι βοήθησε την Πόλα Ρούπα να διαφύγει.

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σταμπούλος μέσω διαδικτύου περιγράφει τον τρόπο σύλληψης του και της ανάκρισής του από την Αντιτρομοκρατική, στέλνοντας μήνυμα στους συντρόφους του ότι «δεν θα λυγίσει». Το μήνυμα έστειλε ενόσω βρισκόταν στη ΓΑΔΑ.

staboylos antonis

Η αντιτρομοκρατική δεν εντόπισε την Παρασκευή το βράδυ κάτι ύποπτο, στο πατρικό σπίτι του Αντώνη Σταμπούλου στο Μαρούσι, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στο Βύρωνα, στο γκαράζ – γιάφκα.

Σημειώνεται ότι το πατρικό του Σταμπούλου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κρησφύγετο του ζεύγους Μαζιώτη – Ρούπα.

Ο Σταμπούλος αναμένεται να οδηγηθεί και πάλι στον εφέτη ειδικό ανακριτή την Κυριακή το πρωί , προκειμένου να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε.

Η αστυνομία έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας του 31χροονου, καθώς αρνήθηκε να φωτογραφηθεί. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί πριν 10 χρόνια, με το νεαρό να μη φοράει σήμερα γυαλιά, να έχει αφήσει μούσι και να είναι πιο γεροδεμένος. Η ΕΛΑΣ έδωσε τη φωτογραφία της Αστυνομικής του Ταυτότητας, καθώς ο νεαρός αρνείται με κάθε τρόπο να συνεργαστεί και να φωτογραφηθεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία του βρέθηκαν από τη μοτοσικλέτα του την οποία είχε αφήσει σε μικρή απόσταση από το γκαράζ και η οποία βρέθηκε από τους αστυνομικούς από τα κλειδιά που είχε επάνω του.

Τον 31χρονο φαίνεται ότι πρόδωσε η ταυτότητα που είχε χρησιμοποιήσει ο Μαζιώτης για να υπογράψει το συμβόλαιο μίσθωσης του γκαράζ. Aρνείται να μιλήσει στην αστυνομία, έχοντας ζητήσει μόνο δικηγόρο.

 

 

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.