, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προφυλακιστέος ο Ρουμάνος οδηγός…

EKAB-Veroia Egnatia4

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο 39 χρονος Ρουμάνος οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα μέχρι να αποφασιστεί σε ποιο σωφρονιστικό σύστημα θα μεταφερθεί.

Ο Ρουμάνος οδηγός είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή εξ αμελείας, και για Σωματικές βλάβες, εξ αμελείας κατά συρροή. Υπενθυμίζεται πως  το τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος της περασμένης Κυριακής ήταν 5 νεκροί και 32 τραυματίες.

Ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της φονικής νταλίκας είχε ζητήσει και λάβει προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή στον οποίο τον παρέπεμψε μετά τη Δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.

Ο ισχυρισμός του 39χρονου οδηγού της φονικής νταλίκας, από το Πιτέστι της Ρουμανίας, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, υποστηρίζει ότι λόγω υπερθέρμανσης των φρένων, μπλόκαρε το σύστημα πέδησης του οχήματος και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το βαρύ όχημα. Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός αναιρείται από  τον πραγματογνώμονα, σύμφωνα με τον οποίο το σύστημα πέδησης λειτουργούσε κανονικά.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.