, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απειλών μέσω ιστοσελίδας

590_71c4118ff0459385fead62caf392b417

Μέσα από το προφίλ ενός φίλου του στο Facebook ένας ανήλικος Αλβανός από την Εύβοια, έστελνε μηνύματα σε συνομήλικη του στο εξωτερικό και ισχυριζόταν ότι ο φίλος του-τον λογαριασμό του οποίου χρησιμοποιούσε- απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει.

Η υπόθεση έφθασε στη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθεση αποστολής μηνύματος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γινόταν λόγος για απειλές σε βάρος προσώπου στο νομό Ευβοίας.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ύστερα από συνεργασία με την Υπηρεσία Ιντερπόλ των Ηνωμένων Πολιτειών και την αντίστοιχη ελληνική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν  και αποδείχτηκε ότι ο λογαριασμός είχε ανοίξει από 43χρονη αλλοδαπή υπήκοο Αλβανίας, μητέρα του 15χρονου που φερόταν να απειλεί τον 16χρονο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεύτερου.

Οι εμπλεκόμενοι εντοπίστηκαν από κλιμάκιο αστυνομικών του Τ.Α. Χαλκίδας, και ο 16χρονος αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα, ισχυρίστηκε  όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

#Tags: Facebook

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.