, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έκτακτα μέτρα για την πρόληψη του Έμπολα έλαβε ο Πειραιάς

Εμπορικό-λιμάνι-Πειραιάς

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων για την πρόληψη του ιού Έμπολα στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα για κάθε πλοίο που θα καταπλέει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά ή θα παραμένει αγκυροβολημένο, θα διαβιβάζεται πριν την αποεπιβίβαση σε αυτό, ειδική φόρμα να συμπληρωθεί από τον πλοίαρχο, προκειμένου να καταγραφούν αναλυτικά τα τελευταία ταξίδια του πλοίου. Συγκεκριμένα θα καταγράφεται το λιμάνι απόπλου, όλοι ανεξαιρέτως οι ενδιάμεσοι σταθμοί καθώς και η λεπτομερής διάρκεια του ταξιδιού.

Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται γνωστό εάν το πλοίο έχει προσεγγίσει σε λιμάνι «ύποπτης» χώρας για μετάδοση του ιού και πριν από πόσες ημέρες, δεδομένου ότι ο χρόνος επώασης και εκδήλωσης της ασθένειας είναι 21 ημέρες.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο μέλος του πληρώματος έχει ή μπορεί να κινδυνεύει να ασθενήσει από τον Έμπολα θα ενημερώνεται άμεσα το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων ( ΚΕΕΛΠΝΟ) και το ΕΚΑΒ, ώστε να επιληφθούν σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο πρόληψης.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

#Tags: ΕΚΑΒ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.