, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Ρωσία επεκτείνει το εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα

empargoNα επεκτείνει το εμπάργκο που έχει επιβάλλει στα ευρωπαϊκά αγροδιατροφικά προϊόντα αποφάσισε η Ρωσία.

Μάλιστα, στα παραπάνω προιόντα εντάσσονται τα παραπροϊόντα σφαγίων, τα ζωικά άλευρα, το λίπος και άλλα παράγωγα βοοειδών, χοίρων και πουλερικών ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής κτηνιατρικής υπηρεσίας Rosselkhznadzor.

Τα προϊόντα αυτά δεν είχαν μέχρι στιγμής ενταχθεί στον κατάλογο των προϊόντων διατροφής, στα οποία έχει επιβληθεί το εμπάργκο στις αρχές Αυγούστου από τη Ρωσία ως αντίμετρο για τις δυτικές κυρώσεις που εγκρίθηκαν εναντίον της, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξέι Αλεξέενκο, ο οποίος προσέθεσε ότι η απόφαση λήφθηκε εξαιτίας των «παραβιάσεων των κανονισμών ασφαλείας», κυρίως εξαιτίας μιας μικροβιακής μόλυνσης.

«Από την 21η Οκτωβρίου έκτακτοι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ σχετικά με την εισαγωγή στη Ρωσία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενός ορισμένου αριθμού διατροφικών προϊόντων, κυρίως παραπροϊόντων σφαγίων που προέρχονται από βοοειδή και χοίρους, ζωικά άλευρα, το λίπος του βοείου και του χοιρινού κρέατος, περιλαμβανομένου του λαρδιού και του λίπους κοτόπουλου» διευκρίνισε η κτηνιατρική υπηρεσία της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.