, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κινέζοι προσποιήθηκαν τους αγοραστές διαμαντιών για να κλέψουν κοσμήματα

ImageHandler (2)

 

Τους αγοραστές διαμαντιών υποδύθηκαν δύο Κινέζοι για να βρουν την ευκαιρία να κλέψουν χρυσαφικά και κοσμήματα από κοσμηματοπωλείο της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο Ασιάτες, ηλικίας 40 και 43 ετών, πήγαν στο κατάστημα και ζήτησαν από την 58χρονη ιδιοκτήτρια ένα είδος διαμαντιού με συγκεκριμένη πιστοποίηση, χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ. Επειδή όμως ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος δεν ήταν διαθέσιμος, οι δύο Κινέζοι ανανέωσαν το ραντεβού τους με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την παραγγελία του.

Όταν ήρθε η ώρα του ραντεβού ο 40χρονς ξεκίνησε να απασχολεί την 58χρονη στο γραφείο της, προκειμενου ο 43χρονος συνεργός του να κινείται ανενόχλητος στο εσωτερικό του καταστήματος. Αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης τους ήταν να αφαιρέσουν τρία διαμάντια ένα ρολόι, ένα δαχτυλίδι, μία χρυσή αλυσίδα, ένα διαμάντι φο-μπιζού και δύο ασημένιοι σταυροί.

Τους δύο Κινέζους συνέλαβαν αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν αμέσως ενώ όπως διαπιστώθηκε ετοιμάζαν τη διαφυγή τους το βράδυ της ίδιας ημέρας σε χώρα του εξωτερικού, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν εισιτήρια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.