, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι Γερμανοί δίνουν υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές

meimarakisΟ Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε  με εκπροσώπους του Γερμανικού Κοινοβουλίου επί τη ευκαιρία της επιλογής, για πρώτη φορά, οκτώ Ελλήνων αποφοίτων Α.Ε.Ι. για τη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)» της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής. Επικεφαλής της Γερμανικής Αντιπροσωπείας ήταν ο Βουλευτής κ. Bernhard Schulte – Drüggelte. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας κ.κ. Κέλλας και Λαζαρίδης.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ευχαρίστησε τον κ. Drüggelte για αυτή την πρωτοβουλία του Γερμανικού Κοινοβουλίου αλλά και για την «προσφορά σας στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα», όπως είπε.

Ο κ. Bernhard Schulte – Drüggelte αναφέρθηκε στη διαδικασία επιλογής για τη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)» της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον από την Ελλάδα και χαιρόμαστε που υπάρχουν τόσο καλά καταρτισμένοι νέοι άνθρωποι. Η επιλογή ήταν εξαιρετικά δύσκολή καθώς ο κατάλογος των υποψηφίων ήταν υψηλού επιπέδου».Ακολούθως ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα υποτροφιών τονίζοντας πως «οι υπότροφοι θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν τη λειτουργία του Γερμανικού Κοινοβουλίου και του Γερμανικού Κράτους εν γένει, το οποίο κατά γενική, πανευρωπαϊκή ομολογία είναι το πιο οργανωμένο κι έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτό. Οι υπότροφοι όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα πιστεύω πως θα είναι πρεσβευτές της ελληνο-γερμανικής φιλίας και συνεργασίας».

Στο πλαίσιο του IPS, θα δοθεί η δυνατότητα σε συνολικά 120 υποτρόφους από 41 χώρες να γνωρίσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα της Γερμανίας μέσω της χρηματοδοτούμενης από το Γερμανικό Κοινοβούλιο υποτροφίας, διαρκείας από 2 Μαρτίου έως 31 Ιουλίου 2015. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση για τις πολιτικές δραστηριότητες και τη δημοκρατική διαδικασία λήψεως αποφάσεων. Οι υπότροφοι θα εργασθούν στο γραφείο ενός Γερμανού Βουλευτού και θα είναι σε θέση να συμμετέχουν ταυτοχρόνως στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Πανεπιστημίων του Βερολίνου.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Γερμανικού Κοινοβουλίου και διεξάγεται με τη συνεργασία των τριών Πανεπιστημίων του Βερολίνου. Το σύνολο των εξόδων που αφορούν στη μετακίνηση, στη διαμονή και ασφάλιση των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένης της μηνιαίας υποτροφίας, θα καλυφθούν από το Γερμανικό Κοινοβούλιο. Αιτήσεις συμμετοχής στο IPS θα δίδονται το Δεκέμβριο εκάστου έτους από τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://www.bundestag.de/ips.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.