, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΟΝΝΕΔ: Οι μαγκιές και οι καταλήψεις δεν περνούσαν στην Αγγλία

Σάκης-Ιωαννίδης

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης αναρωτιέται αναφορικά με την συμμετοχή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα το… ακαδημαϊκό παρελθόν της στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην περίοδο που η κ. Φωτίου, ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, χτύπαγε κανονικά την κάρτα ασφαλείας της για να εισέλθει στους χώρους του, σχολιάζοντας ότι «εκεί όμως, δεν έκανε ούτε μαγκιές ούτε καταλήψεις».

Διαβάστε την ανάρτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ:

«Χθες στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ παίχτηκε άλλη μια παράσταση από τον περιφερόμενο θίασο των πανεπιστημίων, μόνο που αυτή τη φορά είχε και 3 σκηνοθέτες. 3 βουλευτές του Σύριζα,καθηγητές Πανεπιστημίου, παρακαλώ, ήταν επικεφαλής του γνωστού θιάσου που προχώρησε στην κατάληψη της Πρυτανείας γιατί διαφωνούν και δεν θέλουν πανεπιστημιακή φύλαξη. Δεν θα αναφερθώ στην ανάγκη της πανεπιστημιακής φύλαξης για αποτροπή εγκλημάτων, όπως συμβαίνει σε όλο το κόσμο. Ούτε στο θίασο που κάνει καταλήψεις αλλά και επιλέγει ποιοι θα μπουν στον Πανεπιστημιακό χώρο (αν θυμάστε face control στο ΕΜΠ κ ΕΚΠΑ πέρσι στις πόρτες). Θα αναφερθώ στους 3 βουλευτες-καθηγητές. Οι δύο, Μαντάς και Αλεξόπουλος έχουν ζήσει μόνο την Ελληνική πραγματικότητα και νομίζουν ότι το Πανεπιστήμιο είναι τσιφλίκι τους. Η κυρία της παρέας, Θεανώ Φωτίου, όμως όπως λέει το βιογραφικό της έχει και διεθνή εμπειρία σε πανεπιστήμια. Σε πανεπιστήμια που έχουν ομάδα φύλαξης, σε πανεπιστήμια μάλιστα που πληρώνουν οι φοιτητές κλπ. Εκεί όμως δεν έκανε μαγκιές, ούτε καταλήψεις. Δείτε ένα από τα πανεπιστήμια που ήταν επισκέπτρια καθηγήτρια η κυρία Φωτίου και δεν έκανε μαγκιές και χτυπούσε καρτούλα στην ασφάλεια του χώρου»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.