, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πιθανή νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

samaras venizelos

Η νέα ενδοκυβερνητική  κόντρα που προέκυψε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναδεικνύει τον έντονο προβληματισμό  που επικρατεί στο Μαξίμου για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το νέο πρόγραμμα που ζητούν οι δανειστές.

Όπως όλα δείχνουν, η αλλαγή στάσης της κυβερνητικής συμμαχίας μετά τις αναταράξεις των αγορών οδηγεί σε μια νέα στρατηγική που στόχο έχει τη σκληρή μάχη για την αποτροπή νέων επώδυνων μέτρων που θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την προεδρική  εκλογή του Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αποσκοπεί στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας πριν από τις 8 Οκτωβρίου οπότε και θα συνεδριάσει το Eurogroup, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση που αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», τις επόμενες μέρες αναμένεται νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού  και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, ώστε να… απορροφηθούν οι κραδασμοί και να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις που αφορούν στην εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων μέσα στο Νοέμβριο. Η συνάντηση, πιθανότατα, θα γίνει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και Παρασκευή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.