, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρόμος στον αέρα σε πτήση από Αθήνα προς Κωνσταντινούπολη!

Turkish AirlinesΤο περιστατικό συνέβη στις 20 Οκτωβρίου και τώρα είδε το φως της δημοσιότητας. Σκηνές πανικού έζησαν οι επιβάτες των Τουρκικών Αερογραμμών, καθώς εν ώρα πτήσης (το αεροσκάφος εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Κωνσταντινούπολη) τους ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη προσθαλάσσωση.

Τις πληροφορίες μεταφέρει το τουρκικό πρακτορείο Doğan, το οποίο αναφέρει πως λίγο πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους στην Κωνσταντινούπολη ακούστηκε ανακοίνωση που έλεγε ότι έπρεπε να γίνει έκτακτη προσθαλάσσωση.

Μάλιστα, στους επιβάτες άρχισαν να δίνονται οδηγίες έτσι ώστε να προετοιμαστούν για το έκτακτο περιστατικό. Τους ζητήθηκε να τοποθετήσουν τα καθίσματά τους σε όρθια θέση, να κλείσουν τα τραπεζάκια τους, να χαλαρώσουν τις γραβάτες και τα φουλάρια τους και να σηκώσουν τα κουρτινάκια στα παράθυρα.

Φαίνεται, όμως, πως όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα της αβλεψίας ενός μέλους του πληρώματος. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Doğan, ο συγκεκριμένος άνθρωπος πάτησε κατά λάθος το κουμπί έκτακτης ανάγκης και η ανακοίνωση ήταν «αυτόματη», όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης εν πτήσει.

Αμέσως μετά, μια αεροσυνοδός έτρεξε να καθησυχάσει τους επιβάτες και να τους εξηγήσει ότι επρόκειτο για λάθος, αλλά, όπως δηλώνει ένας επιβάτης, όλοι συγκλονίστηκαν, ενώ κάποιοι από αυτούς άρχισαν να προσεύχονται.

Ο επιβάτης δήλωσε ότι μόλις προσγειώθηκαν ασφαλείς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης άρχισαν να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο, εκφράζοντας όμως τη δυσαρέσκειά του για τις Τουρκικές Αερογραμμές που δεν αποσαφήνισαν στους επιβάτες το περιστατικό μετά την προσγείωση.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.