, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλήθειες και ψέματα για το… στοματικό έρωτα!

 

Στις ημέρες μας το κεφάλαιο σεξ και ιδιαίτερα το στοματικό δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Αντιθέτως είναι απόλυτα φυσιολογικό και στα περισσότερα ζευγάρια άκρως αναγκαίο. Παρόλα αυτά όμως μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, όπως κάθε σεξουαλική πράξη.

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε, ώστε να μην χρειαστεί να το σταματήσετε, αλλά ούτε και να βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Βελτιώνει τις σχέσεις(;)

Στα ζευγάρια που το έχουν συζητήσει και έχουν συμφωνήσει να το κάνουν, βελτιώνει σαφώς την σεξουαλική τους διάθεση, όμως για όσους είναι ακόμα επιφυλακτικοί μπορεί να δημιουργεί έντονο άγχος, ως προς την υγιεινή, την αντίδραση του συντρόφου, την απόδοση, ή την άρνηση του ενός συντρόφου καθώς μπορεί να νιώθει αισθήματα υποταγής.

Η λύση πέρα από την συζήτηση του ζευγαριού για το πόσο άνετα νιώθει με την εκάστοτε σεξουαλική πράξη, είναι και η ιατρική ανάλυση και οι διαπιστώσεις που έχουν γίνει από έρευνες.

Ας δούμε τα πιο σημαντικά αποτελέσματα:

Στοματικό σεξ, πάντα με προφυλάξεις:

Ο λόγος φυσικά είναι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), συμπεριλαμβανομένου του HIV, του έρπητα, της σύφιλης, της γονόρροιας, του HPV, και της ιογενούς ηπατίτιδας μπορεί να μεταφερθούν μέσω του στοματικού έρωτα και να χαλάσουν όλη την καλή διάθεση του ζευγαριού μετά και από την διάγνωση. Επομένως, το στοματικό σεξ δεν είναι ασφαλές σεξ.

Καρκίνος του φάρυγγα(;)

Αυτό που προκαλεί τον συγκεκριμένο καρκίνο, είναι τα ανθρώπινα θηλώματα (PHV), που μεταδίδονται μέσα από το σεξ και το στοματικό. Σύμφωνα με το The New England Journal of Medicine που δημοσίευσε μια μελέτη το 2007, έδειξε περισσότερο κίνδυνο προσβολής του καρκίνου του φάρυγγα σε άτομα που είχαν κάνει στοματικό σεξ με τουλάχιστον έξι διαφορετικούς συντρόφους.

Όχι τόσο «αθώο» για τους εφήβους

Σύμφωνα με έρευνα, το 2% των εφήβων που είχαν κάνει στοματικό σεξ, προσβλήθηκαν από ΣΜΝ, σε αντίθεση με το αντίστοιχο 5% που είχαν κάνει κολπικό σεξ και το 13& που είχαν κάνει τόσο στοματικό σεξ όσο και κολπικό. Συνεπώς, οφείλεται να γίνεται ενημέρωση στους εφήβους για την απαραίτητη χρήση προφυλακτικού, όταν κάνουν στοματικό σεξ.

πηγή: verysorry.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.