, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια

550_334_358501Ρύθμιση και για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Όπως λέει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, εξετάζεται το θέμα τη ελάφρυνσης των συνεπών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση.

Πάντως, υπογραμμίζει, ότι μετά την ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια -είναι έτοιμη για κατάθεση στη Βουλή και αναμένει την έγκριση της κυβέρνησης- θα προωθηθεί η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά.

Σημειώνει πως θα κινείται «στην ίδια φιλοσοφία, χωρίς να είναι η ίδια».
Όπως τονίζει, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου και για τα φυσικά πρόσωπα «θα δημιουργηθεί ένα συνολικό πλέγμα προστασίας των δανειοληπτών, οι οποίοι αποδεδειγμένα βρέθηκαν σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια».

Ο κ. Δένδιας επαναλαμβάνει πως θα υπάρξει αλλαγή της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αντικατάστασή της από διάταξη που θα προστατεύει την κατοικία της οικογένειας.

Αναφέρει ότι η ισχύουσα διάταξη έχει αξιοποιηθεί μόνον σε 3.000 περιπτώσεις ενώ ο συνολικός αριθμός είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Προσθέτει πως με την νέα ρύθμιση «δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καταχρηστική αξιοποίηση της όποιας προστατευτικής ρύθμισης από στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και θέλουν να φορτώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ελληνική κοινωνία».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.