, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δεν σας χρωστάμε ούτε ένα ευρώ…»

naupigia

 

Οι  εργαζόμενοι στα  Ναυπηγεία Ελευσίνας συγκεντρώθηκαν στο  υπουργείο Εθνικής Αμυνας και διαμαρτυρήθηκαν, επειδή, όπως είπαν, έχουν να πληρωθούν περισσότερους από επτά (7) μήνες. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι δεν πληρώνονται διότι, όπως τους ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δεν καταβάλλει τα συμφωνηθέντα ποσά για την ολοκλήρωση της παραγγελίας ναυπήγησης επτά τορπιλο-πυραυλακάτων για το  Πολεμικό Ναυτικό.

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι καταπέλτης για την  ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αφού υποστηρίζει ότι έχει καταβάλει στο ακέραιο το ποσό που προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση.

Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ έχει ως εξής: «Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους. H οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Παρ’ όλα αυτά, κατά το χρονικό διάστημα του τρέχοντος έτους με συστηματικές προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού και των υπηρεσιακών παραγόντων, στην προοπτική ολοκλήρωσης του απαιτούμενου κατασκευαστικού έργου των πλοίων για την ένταξή τους στον Στόλο και τη διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής του προσωπικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επεξεργάζεται και προωθεί σχέδια και προτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.