, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που εξαπατούσαν επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε ατόμων

και συγκεκριμένα τριών ημεδαπών ηλικίας 31, 43 και 49 ετών και δύο αλλοδαπών ηλικίας 35 και 38 ετών (γυναίκες), οι οποίοι σύστησαν εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης σε βάρος εταιρειών και προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (σχετικό το από 23.10.2014 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Πρόκειται για τους:

1) BILLINGFOUNTOUKIDIS Jeannine του SELMSPeterJoergWilhelm και της Carola, γεν. 1979 στη Γερμανία

11

2) ΖΑΡΔΑΛΙΔΗΣ Γεώργιος του Αθανασίου και της Βασιλικής, γεν. 1983 στη Θεσσαλονίκη

13

3) ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Ιωάννης του Χρήστου και της Μαρίας, γεν. 1971 στη Θεσσαλονίκη

16

4) ΜΟΥΖΑΛΙΩΤΗΣ Δημήτριος του Ανδρέα και της Συμέλας, γεν. 1965 στη Θεσσαλονίκη

19

5) GOGOLADZE – ΜΟΥΖΑΛΙΩΤΗ Ιrina του Nikolai και της Fegina, γεν. 1976 στη Γεωργία

21

Επίσης, δημοσιοποιούνται και οι επωνυμίες των κάτωθι εταιρειών, τις οποίες είχαν ιδρύσει για να εξυπηρετήσουν τους παράνομους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης :

1) «MOUZALIOTIS CONTAINER» (www.mouzaliotis.gr)

2) «BMG» (www.bmg.gr)

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία, καθώς εκτιμάται ότι από τον τρόπο δράσης της συμμορίας, την ευρύτητα της δραστηριοποίησής της και τα λοιπά στοιχεία, ο πραγματικός αριθμός των παθόντων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που κατέστη δυνατό μέχρι τώρα να εξακριβωθεί, καθώς και το ύψος της προξενηθείσης ζημίας είναι μεγαλύτερο από το προαναφερθέν. Επίσης, κρίνεται αναγκαία προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθόσον έτσι θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις των κατηγορουμένων, να προσφύγουν στις Αρμόδιες Αρχές προς διερεύνηση των πράξεων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310-388349. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.