, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κάιρο: Τρία χρόνια φυλάκιση σε 8 άνδρες για συμμετοχή σε “γκέι γάμο” (VIDEO)

 

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδίκασε σήμερα, Σάββατο, οκτώ νέους δικαστήριο του Καΐρου, καθώς κατηγορούνται ότι εμφανίζονται στο βίντεο ενός “γκέι γάμου” το οποίο αναμεταδόθηκε ευρύτατα από τους ιστότοπους κοινωνικές δικτύωσης.

Οι οκτώ Αιγύπτιοι διώκονταν για “εξώθηση σε ακολασία και προσβολή της δημοσίας αιδούς”. Καταδικάσθηκαν στη μέγιστη ποινή που προβλέπεται γι’ αυτού του είδους τις υποθέσεις.

Το επίμαχο βίντεο, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία στο Facebook, το Twitter και το YouTube, δείχνει ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που γιορτάζει την ένωσή τους στο Κάιρο, πάνω σ’ ένα πλοίο στο Νείλο, ανταλλάσσοντας δαχτυλίδια και περιτριγυρισμένοι από φίλους τους που τραγουδούν.

Ο αιγυπτιακός νόμος δεν απαγορεύει επισήμως την ομοφυλοφιλία, αλλά τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν καταδικασθεί για “ακολασία”, με την κατηγορία ότι πήραν μέρος σε γιορτές στις οποίες συμμετείχαν ομοφυλόφιλοι, ενώ αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται πρόθυμα να τους καταγγείλουν, ακόμη και να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες τους.

Στην Αίγυπτο η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται από το Ισλάμ, όπως και από την Κοπτική Εκκλησία, ως “παρέκκλιση”.

Οι οκτώ νέοι θα τελούν επίσης υπό δικαστικό έλεγχο για διάστημα τριών ετών μετά το τέλος της έκτισης της ποινής τους.

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.