, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φοιτητές καταπολεμούν την ομοφοβία… ολόγυμνοι! (φωτο)

Για το 2015 το γυμνό ημερολόγιο της ανδρικής ομάδας κωπηλασίας του Πανεπιστημίου του Γουόρβικ έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, να καταπολεμήσει τις διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων και να «χτυπήσει» την ομοφοβία.

 

Η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καθιερώσει από το 2009 τα γυμνά ημερολόγια, μαζεύοντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα για διάφορους σκοπούς.

Όταν ανακάλυψε ότι ένα μεγάλο μέρος εκείνων που αγόραζαν τα ημερολόγια είναι ομοφυλόφιλοι, τότε τα μέλη της αποφάσισαν ότι πρέπει να στηρίξουν τη φιλανθρωπία  προς την κοινότητα των ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα), όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφόρησαν για να προωθήσουν το νέο τους ημερολόγιο.

Έτσι, η ομάδα βοήθησε στο να δημιουργηθεί η φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται «Sport Allies» με στόχο το 10% των χρημάτων που θα συγκεντρώσουν από τα ημερολόγια να δοθούν  για να βοηθήσουν νέους που έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού και ομοφοβίας ή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Τα προηγούμενα ημερολόγια συγκέντρωσαν περισσότερα από 240.000 ευρώ, ενώ πλέον πωλούνται σε 77 χώρες.

 protothema.gr

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.