, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα “ΑΤΜ… γάλακτος” έφτασαν στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

Clipboard018

Της Έλενας Καραβασίλη 

Φρέσκο γάλα, υψηλής ποιότητας και σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή έχουν τη δυνατότητα να πίνουν από σήμερα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Με έξι καταστήματα αυτόματων πωλητών, το «ΘΕΣγάλα» έρχεται να εισχωρήσει στην αγορά της πόλης με την ελπίδα να εδραιωθεί. Το συγκεκριμένο εγχείρημα ξεκίνησε στα τέλη του 2010 από τη Λάρισα με τέσσερα καταστήματα και σήμερα φτάνει τα 14 με ένα ακόμη να είναι στα σκαριά. Όσο αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα πρώτα σημεία πώλησης βρίσκονται στην Αγίου Δημητυρίου 93&Πέλοπος 2, στην Αλ. Σβώλου 32, στη Χηλής2 &Μ. Χρυσάνθου, στη Μ. Αλεξάνρου& Φιλιππουπόλεως 77, στην Α. Παπανδρέου 140 και στη Γρ. Λαμπράκη 135& Ιπποδρομίου. Ήδη από το πρωί, οι αυτόματοι πωλητές στη Θεσσαλονίκη γέμισαν με φρέσκο γάλα και τέθηκαν σε λειτουργία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «ΘΕΣγάλα» Αθανάσιος Βακάλης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα σε ξενοδοεχείο της πόλης, «η Θεσσαλονίκη είναι οδηγός, αποτελεί μία πόλη βαρόμετρο που μπορεί και διαμορφώνει τάσεις. Στόχος μας είναι στο άμεσο μέλλον να ανοίξουμε ακόμη έξι καταστήματα. Οι Θεσσαλονίκεις θα μας δείξουν το δρόμο για το πώς θα συνεχίσουμε στην πόλη τους».

Σε ερώτηση του karfitsa.gr για ποιο λόγο το εγχείρημα έφτασε στη Θεσσαλονίκη ένα χρόνο μετά από τη δημιουργία του, ο κ. Βακάλης απάντησε ότι, «οι οικονομικές επενδύσεις είναι περιορισμένες και γίνονται με δικά μας κεφάλαια χωρίς να έχουμε λάβει κάποιο δάνεια ή βοήθημα από τράπεζα. Το ύψος της επένδυσης για τη Θεσσαλονίκη- συμπεριλαμβάνοντας και τα 12 καταστήματα- φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για τον οποίο καθυστερήσαμε είναι οικονομικός. Όμως ο κόσμος θα μας δείξει τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουμε και πόσα ακόμη καταστήματα θα ανοίξουμε».

Σχετικά με έρευνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αφορά στο κατά πόσο η κατανάλωση γάλακτος κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό (δείτε την έρευνα εδώ), ο διευθυντής ζώνης γάλακτος του «ΘΕΣγάλα», Αναστάσιος Τσιάρας απάντησε στο karfitsa.gr ότι «η συγκεκριμένη έρευνα καταλήγει σε αιρετικά συμπεράσματα. Η συσχέτιση του γάλακτος με την αύξηση καταγμάτων σε ηλικιωμένους είναι έμμεση. Θα πρέπει να γίνουν αρκετές μελέτες ακόμη σε βάθος χρόνου για να υπάρξουν ασφαλή και ολοκληρωμένα συμπεράσματα. Είναι σα να έχουν πάθει έμφραγμα τρεις άνθρωποι που είναι ξανθοί και εμείς να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλοι όσοι είναι ξανθοί είναι επιρρεπείς στο να πάθουν έμφραγμα. Μέχρι να βγουν συμπεράσματα που να συσχετίζουν στην πράξη αυτά τα δύο, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της μητέρας φύσης. Όπου το γάλα είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Όσο αφορά στους αυτόματους πωλητές γάλακτος να σημειώσουμε ότι λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, το γάλα είναι φρέσκο και έχει διάρκεια πέντε ημερών. Η τιμή του ενός λίτρου είναι 1 ευρώ, και 0,50 λεπτά του μισού με τη χρήση προπληρωμένης κάρτας, ενώ η τιμή διαμορφώνεται στο 1,10 και 0,60 ευρώ αντίστοιχα χωρίς τη χρήση της κάρτας.

atm1
Ο αυτόματος πωλητής “ΘΕΣγάλα” στην περιοχή της Καλαμαριάς

atm2 atm3

foto1 foto2

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.