, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέος υπερυπολογιστής επιταχύνει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες

ImageHandler

Η SGI (απόγονος της Silicon Graphics Inc.) και η αυστραλιανή DownUnder GeoSolutions (DUG), εταιρεία με αντικείμενο τις γεωεπιστήμες, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου υπολογιστικού συστήματος που θα επιταχύνει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Ο υπερυπολογιστής χρησιμοποιεί 3.800 επεξεργαστές Intel Xeon Phi, καθιστώντας τον μια από τις μεγαλύτερες υλοποιήσεις συστημάτων με επεξεργαστές Xeon Phi για εμπορική χρήση.

Με προστιθέμενη υπολογιστική ισχύ έως και 6 petaflops, το σύστημα επιταχύνει σημαντικά τους χρόνους ανάλυσης της DUG για την επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων.

Σε έναν κλάδο όπου ο χρόνος είναι ανεκτίμητης αξίας, το Intel Xeon Phi-based σύστημα επιτρέπει στην DUG να αξιολογεί περισσότερα σενάρια σε μικρότερο χρόνο, με αποτέλεσμα την εξαγωγή καλύτερων αποτελεσμάτων σε πολύ μικρότερα χρονικά διαστήματα.

Το γεγονός αυτό επιτρέπει στους πελάτες της DUG να υλοποιήσουν τα έργα τους σχετικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων νωρίτερα, απολαμβάνοντας δυνητικά εξοικονόμηση εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.