, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας

fe8d16bbc4cb55101dec5a5d8e88db04_XL

Ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς είναι κι επίσημα πλέον ο νέος υφυπουργός Παιδείας. Ο κος Γεωργαντάς, ορκίστηκε σήμερα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού.

Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού, Δανιήλ.

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας;

Ο Γιώργος Γεωργαντάς γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1967. Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Κιλκίς . Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τελειώνοντας τις σπουδές του εγκαταστάθηκε στην πόλη του Κιλκίς, στην οποία ζει μόνιμα ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς από το Μάρτιο του 1992. Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα, η οποία είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη και ένα γιο.

Πολιτικές Δραστηριότητες

Έχει διατελέσει πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αγίας Παρασκευής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας. Ασχολήθηκε με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς δύο φορές στις εκλογές του 2002 και 2006. Από την πρώτη Ιανουαρίου 2007 έως τον Οκτώβριο του έτους 2009 διετέλεσε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς. Συμμετείχε στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ως υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Κιλκίς καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Στις εκλογές αυτές η Νέα Δημοκρατία έχασε για μικρό αριθμό ψήφων την δεύτερη βουλευτική έδρα και έτσι κατατάχθηκε ως πρώτος επιλαχών βουλευτής. Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέχθηκε βουλευτής. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, οι οποίες έγιναν με λίστα, κατέλαβε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.

Κοινοβουλευτική Δράση

Συμμετέχει στην Βουλή των Ελλήνων ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Σωφρονιστικού Συστήματος καθώς και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.