, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δίνουν τα χωράφια τους εάν είναι ο… Μέγας Αλέξανδρος

amfipoli0509

Του Βαγγέλη Στολάκη

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι του χωριού Μεσολακκιάς εκεί όπου ανακαλύφτηκε ο τύμβος στο λόφο Καστά. Η αιτία δεν είναι άλλη από τη σεναριολογία γύρω από τον σκελετό που ανακαλύφτηκε μόλις προχτές.  Θεωρούν πως όσο πιο… εξέχουσα είναι η προσωπικότητα για τον οποίο κατασκευάστηκε ο μεγαλοπρεπής αυτός τάφος, τόσο πιο έντονος είναι ο φόβος απαλλοτριώσεων των χωραφιών τους πέριξ του τάφου, όπως άλλωστε ορίζει και ο αρχαιολογικός νόμος.

Το karfitsa.gr βρέθηκε ξανά στο δημοτικό καφενείο του χωριού. Εκεί συνάντησε τον πρώην πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μεσολακκιάς, Θεόδωρο Σίμο που επιβεβαίωσε τον φόβο των κατοίκων. Βέβαια, ο ίδιος όπως και οι συντοπίτες του εμφανίζονται πρόθυμοι να δώσουν τα κτήματά τους μόνο εάν στον τάφο βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος.

«Μακάρι να είναι αυτός για να σωθεί η Ελλάδα μας. Ξέραμε από παιδιά ότι ο τάφος δεν είναι κάποιου απλού θνητού. Εμείς τον αποκαλούσαμε ο τάφος της βασίλισσας. Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα» αναφέρει. Ο ίδιος μάλιστα εμφανίζεται πρόθυμος να δώσει τα χωράφια του για απαλλοτρίωση, όπως και οι περισσότεροι συγχωριανοί του, εάν τελικά ο «ένοικος» είναι ο Μεγάλος Στρατηλάτης. «Εάν είναι εκεί κοντά γιατί να μην τα δώσουμε;» αναρωτιέται και υπογραμμίζει πως επίδοξοι επενδυτές εξακολουθούν να τους προσεγγίζουν προκειμένου να αγοράσουν καταστήματα, σπίτια ή κτήματα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.