, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με χειροπέδες «μακρυχέρηδες» στη Θεσσαλονίκη

sillipsi

Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν για κλοπές τέσσερα άτομα :

Σύλληψη ατόμου για αρπαγή τσάντας

Μετά από άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ, πρώτες πρωινές ώρες της 13-11-2014, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 34χρονος ημεδαπός, για υπόθεση αρπαγής τσάντας.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, λίγο νωρίτερα, κινούμενος στο κέντρο της πόλης, με μοτοσικλέτα, την οποία αφαίρεσε προ τριημέρου από την περιοχή της Ξηροκρήνης,  πλησίασε ανυποψίαστη πεζή γυναίκα και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε την τσάντα της, προκαλώντας ταυτόχρονα τον ελαφρύ τραυματισμό του θύματος.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κατσαβίδια, ενώ το κλεμμένο δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε τη δικογραφία για «Ληστεία» και «Κλοπή».

Κλοπή από ταμειακή μηχανή

Συνελήφθη 23χρονος για κλοπή χρηματικού ποσού από την ταμειακή μηχανή καταστήματος. Ο συλληφθείς ταυτοποιήθηκε επιπρόσθετα, ως ο δράστης δύο διαρρήξεων και κλοπών από ισόγειες κατοικίες.

Πρωινές ώρες της 12-11-2014, συνελήφθη από αστυνομικούς oμάδας ΔΙ.ΑΣ. που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή του Ευόσμου, 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος νωρίτερα εισήλθε σε κατάστημα χαρτικών ειδών, από την ταμειακή μηχανή του οποίου αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ευόσμου, προέκυψε ότι ο νεαρός άνδρας, νωρίτερα την ίδια ημέρα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, διέρρηξε δύο ισόγειες κατοικίες, στην περιοχή του Εύοσμου και του Δενδροποτάμου,  από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σταθμευμένο αυτοκίνητο

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Επανομής, σε βάρος 44χρονης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεσημβρινές της 11-09-2014, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, αφαίρεσε από το εσωτερικό σταθμευμένου αυτοκινήτου, ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Αυτόφωρη σύλληψη για κλοπή από κατάστημα καλλυντικών

Συνελήφθη βραδινές ώρες της 12-11-2014, από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 46χρονος ομογενής, διότι αφαίρεσε προϊόν από κατάστημα καλλυντικών στο κέντρο της πόλης.

 

Oι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.