, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξαγωγές φυλακισμένων με… επιδότηση

Η Ελλάδα δεν είναι χώρα εξαγωγική. Και ενώ τα αρμόδια οικονομικά υπουργεία δεν κάνουν τίποτα για το πρόβλημα, δράση «εξωστρέφειας»  ανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου. Όπως πληροφορούμαστε από το «Themaleaks», ο υπουργός Δικαιοσύνης επιδιώκοντας να λύσει το θέμα της συμφόρησης των φυλακών και με δεδομένο πως σε σύνολο 7.900 φυλακισμένων οι 5.000 είναι αλλοδαποί σε (ποσοστό 63%), εκ των οποίων 2.000 Αλβανοί (ήτοι 32% επί των ξένων), άνοιξε τη συζήτηση με τις αλβανικές αρχές για να επιστραφούν οι κατάδικοι αυτοί πίσω- και μάλιστα με… επιδότηση.

Δηλαδή η χώρα μας δεσμεύτηκε- παρά την κρίση-να πληρώσει από την τσέπη της την ημερήσια δαπάνη των 3,5 ευρώ ανά φυλακισμένο (τόσο είναι το κόστος διατροφής τους) όταν Η Αλβανία ξοδεύει 1,7 ευρώ ημερησίως για κάθε κρατούμενο. Παρά ταύτα, οι Αλβανοί αρνήθηκαν μια επωφελή συμφωνία, προφανώς γιατί γνωρίζουν την ποιότητα των εγκληματιών τους. Την ίδια ώρα, 796 είναι οι κρατούμενοι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως κανένας εξ αυτών δεν επιθυμεί μεταφορά στη χώρα προέλευσής του. Προφανώς ο ήλιος της Ελλάδας ακόμα και πίσω από τα κάγκελα είναι καλύτερος.

#Tags: Ελλάδα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.