, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η “θολοκουλτούρα” των καταληψιών

Του Νικολάου Καραμανλή

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια… Οι καταλήψεις ξεκινάνε τον Οκτώβριο, γιατί ακόμη ο… καιρός είναι ζεστός –πού μυαλό για μάθημα– και συνεχίζουν «αντιφασιστικά» μέχρι το Πολυτεχνείο. Αρχές Δεκεμβρίου, στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Άλλη μια ευκαιρία για να κλείσουν τα πανεπιστήμια. Ακολουθούν τα Χριστούγεννα, που κλείνουν κανονικά και με τον νόμο και μετά όλο και κάτι θα βρεθεί… Δυστυχώς, κάπως έτσι πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια η εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Το ίδιο και τώρα! Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται υπό κατάληψη επειδή μια μικρή μερίδα φοιτητών (;) θεωρεί ότι είναι «φασιστική» η πρόταση του πρύτανη του ΕΚΠΑ να γίνονται ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για θέματα που απασχολούν τα ΑΕΙ. Μια μικρή μερίδα φοιτητών θεώρησε ότι υπονομεύονται τα δικαιώματά τους με το να καθιερωθούν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Όλοι όσοι έχουμε περάσει από τα ελληνικά πανεπιστήμια, ξέρουμε πώς γίνονται οι συνελεύσεις. Ανακοινώνονται στις 12 το μεσημέρι, τότε που ξυπνάνε οι «επαναστάτες» και με διάφορες αριστερίστικες αρλουμπολογίες καταλήγουμε στις 6-7 το απόγευμα. Τότε, η αίθουσα έχει αδειάσει, γιατί οι σοβαροί φοιτητές έχουν και άλλες δουλειές να κάνουν. Άλλοι έχουν διάβασμα, άλλοι δουλεύουν και άλλοι δεν αντέχουν να ακούνε τις τρελές απόψεις περί… επανάστασης, ανατροπής, αναρχίας κ.λπ.

Στο τέλος μένουν μόνοι τους οι «επαναστάτες» και τότε είναι καλή η ώρα για την ψηφοφορία. Βγάζουν και ένα ψήφισμα «μαϊμού» και ξεκινάνε την κατάληψη… Και η πλειοψηφία των φοιτητών, μετά, τρέχει και δεν φτάνει για το πτυχίο ή μετά κάνει μάθημα σε κατεστραμμένες αίθουσες από τους καταληψίες. Για πολλοστή φορά, τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη.

Ε, αυτό το μπάχαλο πρέπει να σταματήσει. Ήλθε η ώρα να προστατευτεί η μεγάλη πλειοψηφία των νέων που δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν σε τραμπουκισμούς και να συμμετέχουν σε ανούσιες και γελοίες συζητήσεις… Κάποιοι, μάλλον, δεν θέλουν να εκφραστεί η λεγόμενη «σιωπηρή πλειοψηφία», η οποία συνήθως βρίσκεται στη σκιά της… θολοκουλτούρας!

#Tags: Karfitsa

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.