, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σφαγιάστηκε οικογένεια λίγες μέρες μετά το φόνο της Μις Ονδούρα

miss-ondoura

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της Μις Ονδούρα και της αδελφής της που συγκλόνισε τη χώρα, πέντε μέλη μιας οικογένειας, γυναίκες και κορίτσια, βρέθηκαν σφαγιασμένα μέσα στο σπίτι τους όπως έγραψε το Σάββατο η εφημερίδα La Prensa.

Τα θύματα είναι μια μητέρα 47 ετών, οι τρεις κόρες της, 16 ως 23 ετών, και η μια εγγονή της, 9 ετών. Οι δολοφονίες διαπράχθηκαν στην πόλη Λα Λίμα.  Ένα ακόμη κορίτσι 11 ετών βρέθηκε τραυματισμένο.

Ο πατέρας ανακάλυψε το λουτρό αίματος όταν επέστρεψε από τη δουλειά του, ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

Το μακελειό αυτό σημειώθηκε μερικές ημέρες αφότου ανακαλύφθηκαν δολοφονημένες και θαμμένες η Μις Ονδούρα, η Μαρία Χοσέ Αλβαράδο Μουνιός, 19 ετών και η μεγαλύτερη αδελφή της Σοφία Τρινιδάδ.

Το αγόρι της Σοφίας Τρινιδάδ, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, είναι ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία των δύο γυναικών.

Η Ονδούρα, με 90,4 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2012, θεωρείται η πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου, εξαιρουμένων των εμπόλεμων ζωνών, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του εγκλήματος (UNODC).

Μέσα σε μια επταετία, ο αριθμός των γυναικών που έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή αυξήθηκε κατά 263%, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Ονδούρας.

 

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.