, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκταμίευση 285 εκατ. για το νέο μετρό Θεσσαλονίκης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τρεις μεγάλες επενδύσεις, συνολικού ύψους 284,7 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), για το νέο μετρό της Θεσσαλονίκης στην ελληνική περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού, η οποία παρουσιάζει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση και σημαντική ατμοσφαιρική ρύπανση. Τα τρία έργα αποσκοπούν στην υποστήριξη προπαρασκευαστικών και κατασκευαστικών εργασιών της κύριας γραμμής, μήκους 9,6 χλμ. με 13 σταθμούς και τις προπαρασκευαστικές εργασίες της ανατολικής επέκτασης προς Καλαμαριά μήκους 4,8 χλμ. με πέντε επιπλέον σταθμούς.

μετρό-θεσσαλονίκη

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας θα αποκτήσει ένα μετρό που θα λειτουργεί αυτόματα χωρίς οδηγό, γεγονός που θα βελτιώσει την ελκυστικότητα και τη χρήση των δημόσιων μεταφορών καθώς και τις συνθήκες κυκλοφορίας και περιβάλλοντος στην μητροπολιτική περιοχή και στα προάστια της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, τα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν 540 θέσεις εργασίας, ήτοι 520 θέσεις εργασίας κατά την υλοποίησή τους και 20 επιπλέον όταν το μετρό αρχίσει να λειτουργεί.

Διαβάστε περισσότερα toxrima.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.