, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

“Παίρνουν τα… (ξένα) βουνά”!

Γράφει ο karfitsas

Κατακλύσθηκαν τις τελευταίες ημέρες, τα social media, λογαριασμών κυρίως Βορειοελλαδιτών, για φθηνές και… πολυτελείς εκδρομές στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας! Με… 50 ευρώ, μεταφορικά, φαγητό και ξενοδοχείο, ταξιδιωτικοί πράκτορες υπόσχονται ενόψει γιορτών, αξέχαστες σύντομες χειμερινές διακοπές!

Οι εικόνες που επισυνάπτονται είναι εξαιρετικής φωτεινότητας και χιονόπτωσης, η επιθυμητή για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων. Το ίδιο ή έστω το ελάχιστο δεν συμβαίνει με τα χιονοδρομικά της Βορείου Ελλάδος, γεγονός που μάλλον δεν απασχολούν την ηγεσία του υπουργείου τουρισμού. Άλλωστε για την Ελλάδα, το καλοκαίρι και οι θάλασσες, είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα και όχι οι βουνοκορφές, τύπου… Αυστρίας! Ή τουλάχιστον, αυτό πίστευαν και πιστεύουν οι περισσότεροι συναρμόδιοι για την προβολή των ελληνικών χιονοδρομικών κέντρων της Μακεδονίας, δυτικής και κεντρικής.

Να σημειωθεί οτι το Μπάνσκο, που έχει πάντα χιόνι, εν αντιθέσει με τα δικά μας βουνά,  βρίσκεται στους βορειοδυτικούς πρόποδες της οροσειράς Πιρίν, σε υψόμετρο 925 μέτρων, και κατοικείται μόνιμα από… 9.500 ανθρώπους. Είναι 6 χλμ νότια του Ραζλόγκ, 60 χλμ νοτιοανατολικά του Μπλαγκόεβγκραντ και 160 χλμ νότια της Σόφιας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.