, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στη φυλακή 78 ανήλικοι υποστηρικτές του Μόρσι

159104

Το κυνήγι των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι συνεχίζεται, καθώς 78 άτομα, όλα ανήλικα, καταδικάστηκαν σε 2-5 έτη φυλάκισης.

Οι έφηβοι, όλοι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συνελήφθησαν για συμμετοχή σε διαδηλώσεις, στις οποίες απαιτούσαν την πτώση του υπάρχοντος καθεστώτος και την επαναφορά του εκδιωγμένου προέδρου, ενώ κατηγορούνται για κλείσιμο δρόμων και παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση του στρατάρχη Αλ-Σίσι, για εκκαθάριση των αντιφρονούντων, εκατοντάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν φυλακιστεί και χιλιάδες από τους επικεφαλής της και ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένου και του Μόρσι παραμένουν στη φυλακή.

Αυτά διαδραματίζονται την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας Αμντελ Φατάχ Αλ-Σίσι, αναμένεται να επιστρέψει στην Αίγυπτο, μετά από τετραήμερο ταξίδι στην Ευρώπη, στα πλαίσια του οποίου συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, καθώς και υπουργούς των κυβερνήσεών τους, ενισχύοντας το δημόσιο προφίλ του και εξασφαλίζοντας συνεργασίες με τις χώρες της Ευρώπης.

 

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.