, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τζιχαντιστές έπαιρναν επίδομα ανεργίας!

tzixantistesΕπίδομα ανεργίας σε 28 ανθρώπους που βρίσκονται στη Συρία και πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών χορηγούσε η δανέζικη κυβέρνηση όπως αποκαλύφθηκε από τη διασταύρωση στοιχείων διαφόρων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας (ΡΕΤ) από τους 28 δικαιούχους οι 15 έχουν διαταχθεί να επιστρέψουν τα χρήματα, οι 8 περιπτώσεις τελούν υπό διερεύνηση και οι 5 εξ αυτών απαλλάχθηκαν ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

«Είναι απίστευτα σημαντικό να μην είμαστε αφελείς» δήλωσε στην εφημερίδα ΒΤ η υπουργός Δικαιοσύνης Μέτε Φρέντρικσεν, ερωτηθείσα για τα στοιχεία αυτά.

Η Δανία είναι μία από τις πλέον γενναιόδωρες χώρες σε ό,τι αφορά την καταβολή επιδομάτων ανεργίας, το οποίο ενδέχεται να φθάσει και τις 801 κορόνες (108 ευρώ) την ημέρα για μια περίοδο 2 ετών.

Δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως, εάν οι 28 «άνεργοι» τζιχαντιστές που ερευνώνται συνεχίζουν να λαμβάνουν τα επιδόματα ούτε εάν είναι όλοι τους Δανοί υπήκοοι ή αλλοδαποί.

Η Δανία είναι η δεύτερη χώρα με τους μεγαλύτερους αριθμούς τζιχαντιστών πίσω από το Βέλγιο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.