, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η ομάδα της Αμφίπολης στην Αθήνα

amfipoli 7

Εξελίξεις αναμένονται για το θέμα του τύμβου της Αμφίπολης, καθώς σύσσωμη η ανασκαφική ομάδα θα ανοίξει τα χαρτιά της στην ολοκληρωμένη παρουσίαση της έρευνας, που θα γίνει αύριο, Σάββατο, για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στις 11:00 το πρωί στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, θα γίνει η ομιλία της επικεφαλής της αρχαιολογικής έρευνας στο λόφο Καστά, Κατερίνα Περιστέρη.

«Επιτέλους θα μάθουμε τα πάντα και το κυριότερο αυτά τα… πάντα θα συζητηθούν και θα τεκμηριωθούν επιστημονικά ενώπιον έμπειρων αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων του χώρου» δήλωσε ανώτατη πηγή του υπουργείου Πολιτισμού.

Η πρόσκληση στην ανασκαφική ομάδα της Αμφίπολης έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στην παράσταση θα παραβρεθούν:

Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)».
Μιχάλης Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».
Δημήτρης Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος, Νίκος Σταμπουλίδης.

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.