, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Βόμβα” Μπουτάρη από την Αυστραλία (VIDEO και ΦΩΤΟ)

Μπουτάρης

του Βαγγέλη Στολάκη

«Μετά από δήμαρχος… δήμαρχος». Με αυτή τη φράση απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα στη Μελβούρνη για το τι προτίθεται να κάνει όταν τελειώσει η θητεία του. Εκτός από τους ακροατές εξέπληξε και όσους ήταν μαζί του (δηλαδή τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τον Σπύρο Πέγκα), αφού προεκλογικά ο κυρ Γιάννης δήλωνε πως θα είναι υποψήφιος για… τελευταία φορά. Στη Θεσσαλονίκη η είδηση “φρέναρε” τουλάχιστον μέχρι ώρας όσους ισχυρίζονταν πως θα ήταν οι διάδοχοι του κυρ Γιάννη.

«Σε πέντε χρόνια θα είμαι 77 ετών. Ας φτάσει η χρονιά και βλέπουμε» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι θεωρεί ένας δήμαρχος πρέπει να εκλέγεται δυο θητείες.

Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας Αυστραλίας SBS ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το στούντιο της Μελβούρνης είπε ότι έχει να επισκεφτεί την περιοχή από το 1992, ως επιχειρηματίας.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη είπε ότι «είναι όμορφη πόλη αλλά είναι κακοφτιαγμένη. Η Αυστραλία είναι σαν να μετακινείσαι σε άλλο πλανήτη». Ο κυρ Γιάννης συμπλήρωσε πως «στην Ελλάδα η ανομία είναι κανόνας» και πως στην πόλη του κυριαρχούσαν για περίπου 30 χρόνια «συντηρητικές αρχές».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκε για ακόμα μια φορά το άνοιγμα στους… Τούρκους αλλά και στους ομοφυλόφιλους, παρά τις αντιδράσεις που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί.  «Η έκφραση του sex είναι ανθρώπινο δικαίωμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έβαλε και κατά του Μητροπολίτη Ανθίμου, χωρίς να τον κατονομάζει βέβαια, σχολιάζοντας σε σχετική ερώτηση πως «με ενοχλεί όταν πάω στην εκκλησία να ακούω κηρύγματα λες και είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.