, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πλημμύρισε ξανά η γέφυρα του Γαλλικού στο δήμο Ωραιοκάστρου (ΦΩΤΟ)

Της Έλενας Καραβασίλη 

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στο δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς για ακόμη μία ημέρα πλημμύρησε η γέφυρα του Γαλλικού ποταμού στη Ν. Φιλαδέλφεια, από τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως υπογράμμισε στο karfitsa.gr o αρμόδιος αντιδήμαρχος γεωργικής ανάπτυξης του δήμου Ωραιοκάστρου, Θωμάς Δίγκαλης, «Τα οχήματα αυτή την ώρα περνάνε από τη γέφυρα κανονικά. Η στάθμη του νερού είναι 20 πόντους πάνω από τη διάβαση. Αυτή την ώρα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τα φερτά υλικά από την κοίτη του Γαλλικού ποταμού, όμως επειδή η βροχόπτωση είναι έντονη στο σημείο αλλά και στο Β. Κιλκίς από όπου ξεκινάνε οι εκβολές του ποταμού, σε πέντε ώρες πιστεύω πως η γέφυρα θα έχει πλημμυρίσει ξανά».

foto2

Ο κ. Δίγκαλης σημειώνει ότι , «έχουμε κάνει ανάχωμα, τα περιπολικά της τροχαίας κάθε 2 ώρες πραγματοποιούν περιπολίες στο σημείο και εάν διαπιστωθεί πως ένα μικρό όχημα δεν μπορεί να διασχίσει τη γέφυρα, τότε ο δρόμος κλείνει.  Στις 10:30 θα έρθει στο σημείο κλιμάκιο της τροχαίας για να διαπιστώσουμε εάν θα πρέπει να κλείσουμε το δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, τα οχήματα θα πρέπει να κινούνται από το Ξηροχώρι ή από το χωρία Γαλλικός, μία παράκαμψη περίπου 30χλμ».

Να σημειώσουμε πως οι πλημμύρες στο σημείο είναι συχνό φαινόμενο με τους κατοίκους να μένουν αποκομμένοι από τα υπόλοιπα χωριά, μόλις αρχίσουν να πέφτουν οι πρώτες βροχές. Στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται εργασίες εξομάλυνσης της κατάστασης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο προσεχές μέλλον.

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως το Σεπτέμβριο ένας 49χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από χείμαρρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ KARFITSA.GR 

Κλειστοί επαρχιακοί δρόμοι

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο Νομό του Κιλκίς, λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, έχει διακοπεί στο 1ο χλμ της Επαρχιακής οδού Μανδρών – Γαλλικού.

Στο λοιπό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ στο ανωτέρω σημείο η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

gefira galikou

foto

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.